Select Page

POSUŠJE: Otvorena izložba kamenih crkava i zvonika Josipa Radića s Brača

POSUŠJE: Otvorena izložba kamenih crkava i zvonika Josipa Radića s Brača

Na Trgu Ivana Pavla II., preko puta zgrade Boksita, u Posušju otvorena je jedinstvena izložba prekrasnih replika bračkih i inih crkava i zvonika ručno izrađenih od bračkog kamena pod nazivom „Slušajte ih kako zvone u čast Velikoj Gospi“ pučiškog majstora Josipa Radića.

Riječi dobrodošlice uputio je načelnik općine Posušje Branko Bago, pogovor iz kataloga, koji je i napisao, pročitao je Fra Milan Lončar, sam Josip Radić zahvalio se svima na gostoprimstvu i naglasio da je ovo prva njegova izložba izvan Hrvatske te da mu je drago što je u Posušju. Svečani čin otvaranja izložbe pripao je ministrici obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Heleni Lončar. U zabavnom djelu programa pjevale su članice vokalnog sastava Bel Canto.

Autor izložbe, poznati brački maketar, izradom kamenih crkava, zvonika i kućica počeo se baviti 1997. godine te je od tada izradio značajni broj eksponata koji se mogu naći od Brača, Hvara, Zagreba, sve do Washingtona, Tokija, Milana, Pariza i Vatikana.

Ove godine počeo je s izradom kamene minijature bazilike Sv. Petra u Rimu koja mu je najveći izazov u višegodišnjemu radu s bračkim kamenom.

Izložba će biti otvorena do 17. kolovoza 2014. svakim danom od 20,00 do 22,00 sata.

Za sve narudžbe možete kontaktirati Josipa Radića…
Tel.:021/638-562
Mob.:098/948-9197

radic4 radic3 radic2 radic1 radic

OGLASI

Loading