Select Page

Granić i Vukoja složni: “Ne pobjeđuje uvijek favorit!”

Granić i Vukoja složni: “Ne pobjeđuje uvijek favorit!”

U sklopu 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši HŠK Posušje idu na teško gostovanje kod Sarajeva a ta utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom od 13 sati.

Podsjetimo Posušje se sada nakon dobrih rezultata u posljednja 2 kola nalazi na 9. mjestu ljestvice sa 20 osvojenih bodova.

Uoči te utakmice održana je konferencija za medije na kojoj su nam se obratili pomoćni trener HŠK Posušje Goran Granić i veznjak Zvonimir Vukoja.

Prvo je riječ imao Granić koji se prvo zahvalio svima koji prate klub i medijima a o utakmici je rekao sljedeće: “Krenuo je treći odlučujući klub prvenstva, do sada smo ostvarili solidan rezultat a po igri smo mogli i više. Za utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, respektiramo klub i rezultate koje su postigli što je danas rijetkost, a s druge strane u nogometu ne pobjeđuje uvijek favorit i u svakoj utakmici je sve otvoreno.”

Nakon njega riječ je imao Vukoja koji je rekao: “Ekipa dobro trenira, zadovoljni smo, imamo par nedostataka ali to ćemo nadoknaditi. Što se utakmice tiče, oni su realno favoriti ali nogomet je takav da ne pobjeđuje uvijek bolji. Mi ne idemo gore bez nade i želimo bodove.”

Što se tiče igračkog kadra za utakmicu trener Granić je dodao: “Landeka je kartoniran, Lučić i Pavković su ozlijeđeni a nisu sigurni ni nastupi Barišića i Dominika Begića koji rade manjim intenzitetom. Još ćemo vidjeti u ova 2 dana ali sigurno nećemo riskirati teže ozlijede.”

Uslijedila su pitanja novinara, Vukoja je na pitanje o dosadašnjem djelu sezone rekao sljedeće: “Iskreno mislim da smo mogli puno bolje, bilo je utakmica u kojima smo imali prednost i sigurna 3 boda pa na kraju spašavamo bod. Valjda smo naučili iz grešaka i da to popravimo u zadnjem krugu prvenstva.”

Što se tiče svojih osobnih nastupa Vukoja također kaže da je zadovoljan nekim igrama ali da ukupno mora to puno bolje. Za kraj Vukoja na pitanje o tome je li sada lakše igrati kada je pozicija na ljestvici bolja kaže: “Mi i do sada nismo imali veliki pritisak, sredina je odlična, pripremamo se za svaku utakmicu isto, svaka nosi 3 boda i bez obzira na neke dobre rezultate nismo još ništa postigli i dugo je do kraja.”

Nastavila su se pitanja za trenera Granića a on o ekipi Sarajeva kaže sljedeće: “Oni su igrali i kup tokom tjedna i sigurno su istrošeni i fizički i psihički.” Tu je usporedio kako su u HNL-u Osijek i Rijeka izgubili bodove protiv lakših protivnika nakon teške kup međusobne utakmice te kaže da su sada u sportu male razlike i pitanje je u kakvom stanju se ulazi u utakmicu te da se pripremaju na sve opcije Sarajeva u kojem god sustavu i postavom istrčali na teren.

Mašić je odradio kaznu crvenog kartona a na pitanje o tom hoće li nastupiti Granić kaže da je u najozbiljnijim kombinacijama i naravno da ima kvalitetu što potvrđuje i poziv izbornika U-21 BiH reprezentacije.

Na pitanje je li realno očekivati bodove na ovom teškom gostovanju trener Granić kaže: “Situacija je takva da gledajući ljestvicu i rezultate recimo zadnjih 10 godina, mi smo se vratili u ligu ove sezone a oni su tu stalno pri vrhu, ta činjenica i ta da smo u gostima govori u prilog njima no nogomet je zanimljiv zato što se ne može sa sigurnošću reći je oni su četvrti a mi deveti i rezultat će biti takav to je jednostavno ne predvidivo i mi se nadamo.”

Na posljednje pitanje o rasporedu zadnjeg kruga prvenstva Granić kaže da su zadovoljni jer nakon niza derbija sa izravnim konkurentima za ostanak, u posljednjim kolima dolaze ekipe iz vrha koje bi mogle imati osigurane pozicije pa možda u te utakmice uđu i malo opušteno. Zaključio je s tim da vjeruje u pozitivan završetak a to bi bio ostanak u ligi.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading