Select Page

DODJELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM ŠPORTAŠIMA, NAJBOLJOJ MOMČADI I POSEBNO PRIZNANJE ZASLUŽNOM ŠPORTSKOM DJELATNIKU

DODJELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM ŠPORTAŠIMA, NAJBOLJOJ MOMČADI I POSEBNO PRIZNANJE ZASLUŽNOM ŠPORTSKOM DJELATNIKU

Danas je u općinskoj vijećnici upriličeno svečano uručivanje godišnjih priznanja najboljim športašima, športskim kolektivima i zaslužnim športskim djelatnicima u općini Posušje, a temeljem izbora Upravnog odbora Športskog saveza općine Posušje.

Na ovom događaju, kojeg tradicionalno zajednički organiziraju Športski savez i Općina Posušje, obratio je se novi predsjednik Športskog saveza općine Posušje Mario Knezović, koji je u svom govoru istaknuo kako su u Savezu odabrali najbolje od najboljih, a naglasio je da će sve one pojedince i klubove koji budu išli ovim stopama znati prepoznati i nagraditi. Čestitao je svim dobitnicima priznanja na vrhunskim rezultatima koji su na ponos cijelom Posušju. Knezović je također iskoristio priliku da se zahvali Upravnom odboru Saveza na ukazanom povjerenju, kao i prethodnom predsjedniku Saveza Zvonimiru Širiću, koji je, kako je naveo, svoju dužnost obavljao na vrhunskoj razini, a istaknuo je kako će se truditi tim putem nastaviti.

Načelnik Ante Begić istakao je važnost zadatka usmjeravanja djece i mladih na ispravan put, a jedan od njih je i šport. I u tom smislu, kazao je, uvijek ćemo podržavati dobre športske rezultate, koji na najbolji način promoviraju našu općinu. Načelnik je najavio nastavak potpore razvoju športa i ostvarivanju dobrih rezultata. ” U proračunu za ovu godinu smo povećali izdvajanja za šport kroz Športski savez, kako bi vaši uspjesi ostali na vrhunskoj razini. Drago mi je što vas imamo, nastavit ćemo vas podupirati, a vjerujem da ćete nam znati vratiti kroz dobre rezultate, kao i kroz vaše ponašanje i predstavljanje naše općine u regiji i svijetu“, kazao je načelnik Begić.

Predsjednik OV-a Ivan Lončar u svom je govoru čestitao UO Saveza na uspješno organiziranom događaju, pohvalio je sve športske klubove koji djeluju na području općine Posušje na svim sjajnim rezultatima i uspjesima  u protekloj godini, a posebne čestitke uputio je dobitnicima priznanja. „Općina Posušje kao relativno mala općina ima se s čime predstaviti kad su u pitanju športski klubovi, a većina aktivnih klubova se natječe u najelitnijem rangu u BiH. Zasluge za te uspjehe pripadaju upravo vama sportašima, vašim roditeljima i trenerima. Zajedničkim snagama se treba potpomoći rad sa mlađim uzrastima, koji su osnova za dobre rezultate svakog kluba“, kazao je Lončar nadodavši kako će Općina Posušje i u budućem razdoblju preko Športskog saveza biti partner športaša.

Uime svih dobitnika nazočnima je se obratila najbolja seniorka za 2022.godinu Ivana Galić, koja je između ostaloga zahvalila Športskom savezu i Općini Posušje. U svom govoru poslala je poruku svim športašima, kazavši kako športski put nije lagan i u njega treba mnogo ulagati ali da se trud na kraju itekako isplati, nadodavši da na tom putu ne zaborave na obrazovanje.

Najbolja kadetkinja u 2022.je Lucija Miličević iz Taekwondo kluba Poskok, a najbolji kadet David Milićević, također iz Taekwondo kluba Poskok. Priznanje za juniorku godine dobila je Marta Landeka iz ŽNK Inter, a najbolju junior je Andrija Mihalj iz HŠK Posušje. U konkurenciji seniora priznanje je dobila Ivana Galić iz Karate kluba Posušje, a za najboljeg seniora proglašen je Matej Bešlić iz Taekwondo kluba Poskok, Posušje. Najboljom momčadi proglašen je Kuglački klub Posušje.

Marko Čamber – Džigi iz Karate kluba Posušje dobio je posebno priznanje kao zaslužni športski djelatnik.

Priznanja su uz načelnika Begića i predsjednika Športskog saveza Knezovića dobitnicima uručivali i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, te članovi UO Športskog saveza općine Posušje Frano Grbeša i Damir Ivanković.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading