Select Page

Granić potvrđen za novog trenera HŠK Posušja

Granić potvrđen za novog trenera HŠK Posušja

Nakon reprezentativne stanje nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine utakmicama 12. kola a HŠK Posušje će sutra u 15 sati biti gost Veležu. 

Uoči te utakmice danas je održana konferencija za medije na kojoj su se javnosti obratili sportski direktor kluba Slavko Brekalo i novi trener Goran Granić. 

Prvo je riječ imao Brekalo koji je rekao: “Kao što već znate Milin jednoglasnom odlukom više nije trener Posušja a na to mjesto je postavljen dosadašnji pomoćnik gospodin Granić. Razlog zbog čega je došlo do toga je nedovoljan bodovni učinak, plus neki faktori kao što su sinergija između uprave, stožera i navijača tako da je donesena ta odluka kao u ta da Granić vodi ekipu u narednom periodu i želimo mu sreću u tome.”

Nakon njega je riječ imao trener koji je rekao: “Zahvalan sam upravi na čelu s predsjednikom na ukazanoj prilici i vjerujem da ću opravdati njihovo povjerenje. Jedan od mojih prvih ciljeva je izgradnja zajedništva, ne samo na terenu među igračima nego cijelog kluba pa i navijača. Na to se često zaboravi i igrači misle da se zbog njihove slave a u biti smo mi svi tu zbog navijača. Druga stvar koju treba raditi je na samopouzdanju igrača, mislim da imamo kvalitetne igrače koji ne igraju na razini svoje kvalitete. Treći segment je neka racionalizacija igre, ekipa je spremna, dosta pretrče ali rezultat trke mora biti korisniji. To su te tri stvari koji bi onda vjerujem trebale donijeti spominjani rezultat.

Što se tiče naše momčadi svi su spremni, to su slatke brige i imamo još vremena za prvih 11 neću ih sad reći a što se tiče sutrašnje utakmice volio bi da gradimo svoj stil igre koji imamo uz male preinake s obzirom na protivnika ali glavnina tog stila treba biti prisutna svaku utakmicu. Uz zdravi ne preveliki respekt prema Veležu i ne podcjenjivanje u jednoj utakmici je sve moguće to je moj stav i bez straha bez obzira na stanje na ljestvici i ime kluba.”

Uslijedila su pitanja novinara. 

Brekalo je upitan za ciljeve kluba na što je rekao: “Na početku sezone smo donijeli odluku da nam je najbitnija stabilnost bez obzira na mjesto na ljestvici, da se razvijamo u svim segmentima od seniora do omladinskog pogona a za stabilnost je potrebno vrijeme.” 

Trener je upitan koliko zapravo želi mijenjat jer je bio dio stručnog stožera na što je rekao: “Dobro je da smo bili u Međugorju jer smo imali odlične uvjete za rad i da sve promjene koje smatram da su potrebne mogu prenijeti ekipi. Opasnost je sada da ne bi išli prebrzo jer ono što mi zamislimo da želimo igrat se može reći u 4 sastanka ali provest u djelo je nešto drugo i za to će trebati vremena. Mislim da smo već neke stvari promijenili, nije to sve ali za ovo kratko vrijeme smo dali i više nego što smo trebali.”

Trener je prokomentirao i svoj odnos s igračima jer im je bio pomoćni a sada glavni trener: “Na prvom treningu sam im rekao, znam vas i vi mene znate, ja sam ostao isti ali pozicija se promijenila i naš odnos će biti na neki način uvjetovan pozicijom i tražim respekt. Što se autoriteta tiče imamo 3 kuta, prvi je uprava i predsjednik i ako mene ne poštujete to je nepoštivanje njih, drugo je karakter igrača netko ne trpi autoritet a netko nema s tim problema a treće je moj autoritet za kojeg smatram da treba imat znanje jer ako nešto znaš onda oni osjete je li pričaš prazne priče ili iza toga stoji znanje i iskustvo.” 

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading