Select Page

Područna škola u Posuškom Gracu novu školsku godinu započinje u novouređenim učionicama

Područna škola u Posuškom Gracu novu školsku godinu započinje u novouređenim učionicama

Novu školsku godinu 26 mališana i njihovih učiteljica u područnoj školi na Posuškom Gracu započelo je u renoviranim učionicama. Rezultat je to zajedničkih napora Općine Posušje, Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Mjesne zajednice Gradac kako bi se našim učenicima u ovoj školi osigurali znatno bolji uvjeti za boravak i rad.

Inače zgrada ove obrazovne ustanove sagrađena je daleke 1969., kada je i počela s radom. U međuvremenu je zub vremena dao svoj doprinos, tako da je bila nužna temeljita obnova i zaštita, prije svega od vlage koja je bila gorući problem. Stoga su se nedavni radovi usmjerili na zaštitu vanjskih i unutarnjih zidova, pri čemu su se izvodili betonski, zidarski i izolaterski radovi te sanaciju podova kroz skidanje i ugradnju novih obloga te keramičarskih radova. Ukupno je izdvojeno preko 30.000 KM za ovu namjenu.

Ovo je ujedno bio povod da načelnik općine Posušje Ante Begić, zajedno s ravnateljem središnje OŠ Ivana Mažuranića Zvonimirom Širićem obiđe ovu područnu školu. Tamo su ih srdačno dočekali Antonija Ćorić, ravnateljica OŠ Vranić, pod čijom upravom djeluje ova škola, kao i djelatnici te učenici škole. Gosti su obišli učionice kako bi se uvjerili u učinkovitost radova te su razgovarali s domaćinima o novoj školskoj godini i izazovima koje donosi te daljnjim mogućnostima unaprjeđenja rada u ovoj područnoj školi.

OGLASI

Loading