Select Page

GRANIČNA POLICIJA BIH: Zoran Galić suspendirao policijskog službenika

GRANIČNA POLICIJA BIH: Zoran Galić suspendirao policijskog službenika

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić u ponedjeljak je, u skladu s ovlastima i odgovornostima propisanim Zakonom o upravi i Zakonom o policijskim službenicima BiH donio rješenje kojim se privremeno suspendira policijski službenik V. Ć. sa zadataka i dužnosti koje obavlja u Graničnoj policiji BiH do okončanja disciplinskog postupka.

Naime, postupajući po zahtjevu Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH, Disciplinsko povjerenstvo Granične policije je 19. prosinca 2014. pokrenulo disciplinski postupak protiv policijskog službenika V. Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti iz članka 105. Zakona o policijskim službenicima BiH, a koje se definiraju kao “vršenje aktivnosti koje nisu u skladu s interesima policijskog organa ili bez prethodnog odobrenja starješina”, “ponašanje koje onemogućava, ometa ili otežava drugim izvršavanje službenih zadataka”, “prikrivanje činjenica o načinu izvršavanja službenih radnji ili upotrebi sile od strane drugog policijskog službenika, koji je načinom izvršenja službene radnje ili upotrebom sredstava prisile počinio težu povredu službene dužnosti“ i “davanje netočnih podataka koji utječu na donošenje odluka nadležnih organa ili izazivaju druge štetne posljedice”.

Cijeneći kako bi bilo štetno po Graničnu policiju BiH da policijski službenik i dalje ostane na dužnosti u ovom policijskom organu, doneseno je rješenje o privremenoj suspenziji koja će trajati do okončanja disciplinskog postupka, priopćeno je iz GP BiH.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading