Select Page

GRANIČNA POLICIJA BIH: Zoran Galić suspendirao policijskog službenika

GRANIČNA POLICIJA BIH: Zoran Galić suspendirao policijskog službenika

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić u ponedjeljak je, u skladu s ovlastima i odgovornostima propisanim Zakonom o upravi i Zakonom o policijskim službenicima BiH donio rješenje kojim se privremeno suspendira policijski službenik V. Ć. sa zadataka i dužnosti koje obavlja u Graničnoj policiji BiH do okončanja disciplinskog postupka.

Naime, postupajući po zahtjevu Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH, Disciplinsko povjerenstvo Granične policije je 19. prosinca 2014. pokrenulo disciplinski postupak protiv policijskog službenika V. Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti iz članka 105. Zakona o policijskim službenicima BiH, a koje se definiraju kao “vršenje aktivnosti koje nisu u skladu s interesima policijskog organa ili bez prethodnog odobrenja starješina”, “ponašanje koje onemogućava, ometa ili otežava drugim izvršavanje službenih zadataka”, “prikrivanje činjenica o načinu izvršavanja službenih radnji ili upotrebi sile od strane drugog policijskog službenika, koji je načinom izvršenja službene radnje ili upotrebom sredstava prisile počinio težu povredu službene dužnosti“ i “davanje netočnih podataka koji utječu na donošenje odluka nadležnih organa ili izazivaju druge štetne posljedice”.

Cijeneći kako bi bilo štetno po Graničnu policiju BiH da policijski službenik i dalje ostane na dužnosti u ovom policijskom organu, doneseno je rješenje o privremenoj suspenziji koja će trajati do okončanja disciplinskog postupka, priopćeno je iz GP BiH.

OGLASI

Loading