Select Page

Framaši su se pobrinuli da nam i ovi blagdani budu humanitarnog karaktera

Framaši su se pobrinuli da nam i ovi blagdani budu humanitarnog karaktera

Polako se bliži kraju i ovo, po mnogima najljepše vrijeme u godini. U našoj župi je unatoč snijegu i izrazito niskim temperaturama sve prošlo u najboljem mogućem redu.

Proslavili smo Sveto porođenje Isusovo, tradicionalnom polnoćkom i jutarnjom misom, Stjepandan, Ivanjdan, Mladence te Blagdan BDM, Novu Godinu. Sve mise predvodio je naš župnik fra Ivan Landeka.

bozicna_akcija_7

Naši dragi framaši pobrinuli su se da uljepšaju ove dane i onima koji si to ne mogu sami priuštiti, te su i ove godine, kroz cijelo došašće organizirali humanitarne akcije, a sav prikupljeni novac išao je za kupnju tzv. paketa ljubavi.

bozicna_akcija_4

Paketi ljubavi sadržavali su osnovne namirnice i slastice koje su, vjerujemo, učinile ovaj Božić radosnijim i ljepšim našim napotrebitijim župljanima. Naime, članovi Frame kroz tri nedjelje došašća izrađivali su i poslije svetih misa prodavali adventske vijence, božićni nakit, čestitke, te božićne kolače. Odaziv župljana je bio odličan, te su framaši odlučili četvrtu nedjelju došašća počastiti župljane.

bozicna_akcija_1

Zajedno s duhovnim asistentom, nakon misa je pripremljeno kuhano vino, čaj i kakao za namlađe, te razni kolači, kojim su častili sve misare, uz mali duhovni zadatak.  Framaši su napravili duhovni cjenik, a to je značilo da svaki napitak ili kolačić „plaćaju“ molitvom.

bozicna_akcija_3

Ovim putem framaši se zahvaljuju svima koji su sudjelovali i u svoje ime i u ime onih kojima je ova pomoć, osobito u ovo vrijeme, itekako dobro došla.

bozicna_akcija_2

Svim našim čitateljima i župljanima u inozemstvu ovim putem želimo sretno i blagoslovljeno sveto Isusovo porođenje, sve blagdane, te obilje zdravlja, sreće i radosti u novom 2015. ljetu Gosodnjem.

posuski-gradac.com

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading