Select Page

Gruđani Stipe Filipović i Matea Pejić osvojili nagradu za najbolju modnu fotografiju u L.A.-u

Gruđani Stipe Filipović i Matea Pejić osvojili nagradu za najbolju modnu fotografiju u L.A.-u
Nedavno je u Los Angelesu održan LA Photograhy Award čiji je cilj pronaći novu generaciju fotografa stavljajući fokus na kvalitetu, inovativnost, poruku te priču koju šalju kroz fotografije bez obzira na njihovo podrijetlo.

Upravo je na IInternational LA Photography Awards, editorijal sročen u kolekciju Newdhera pobjedio u kategoriji “fashion photography”.

U zadnjih pola godine ovo je moje treće priznanje – London – “Finale Vizionara godine”, zatim New York i OMC-ova nagrada “Ambasadora za doprinos struci” te sada Los Angeles – “Winner of International photography award” (fashion photography). Osim što se kolekcija Newdhera našla u mnogim modnim časopisima, isto tako krasi 5 naslovnica modnih časopisa diljem svijeta, piše Bonjour.ba.

Jako sam ponosan na cijeli tim, posebno na fotografkinju Mateu Pejić jer je njeno oko ulovilo ovako dobre kadrove. Potajno sam se nadao nagradi, ali to nije umanjilo moje uzbuđenje i osjećaj laskavosti nakon što je Newdhera dobila nagradu. Ova nagrada je, kako za mene, tako i za cijeli tim veliko priznanje, koje mi je dala novu dozu motivacije da se upustim u nove projekte, otkriva Stipe.

Inspiraciju za moju novu kolekciju Newdhera pronašao sam u tradicionalnim prostirkama, koje su svojevremeno bile zastupljene u svakom kućanstvu, dok se danas sve češće upotrebljavaju kao dekoracija prostora. Kolekciju sam pripremao više od pola godine, dok ju nisam doslovno satkao u jednu cjelinu koja odiše etnom na avangardan način.

Postmodernizmom sam se poslužio samosvjesno gledajući unatrag postojeće umjetnosti, imitirajući stilove, tehnike, čak uzimajući pojedine motive, prihvaćajući izvornu zamisao, primjenjujući ju da radikalno promijenim njen vizual stavljajući je u drugom kontekstu, nadodaje Stipe.

Veselimo se novim projektima u potpisu ovog kreativnog tima i čestitamo na još jednoj nagradi!

  • Hair: Stipe Filipović
  • Hair assistant: Anđa Zorić
  • Dress: Lucija Mikulić za salon Kašmir
  • Make up: Kristina Čulina
  • Model: Marija & Marija
  • Retoucher: Sanela B.
  • Foto: Matea Pejić

OGLASI

Loading