Select Page

Grude: Oca petero djece ubio strujni udar

Grude: Oca petero djece ubio strujni udar

Grude: Oca petero djece ubio strujni udarU mjestu Sovići, u općini Grude, smrtno je stradala jedna osoba nakon pokušaja popravka odnosno izrade trafostanice. Izvori Večernjaka otkrivaju da se radi o pedesetogodišnjem A. B. koji je s još nekoliko kolega radio na trafostanici.

Rukom dirnuo struju

– Trafostanica je bila betonska i čovjek je s još dvojicom svojih kolega bio angažiran na njenoj izradi. Nažalost, vjerojatno je nesretni čovjek rukom došao u kontakt sa strujom te ga je električni napon usmrtio – kaže nam izvor.

Prema informacijama, radi se o pedesetogodišnjaku, rođenom Posušaninu. Iza njega je ostalo petero djece. – Ljudi su pogađali poslove i prehranjivali obitelj radeći u teškim uvjetima, kao i velik dio radnika danas. U ovom slučaju dogodila se velika tragedija jer se radi o jednom vrijednom radniku i ocu petero djece.

Obitelj je izgubila svog hranitelja i teško je opisati ovu tugu – kazao nam je poznanik nesretnog radnika.

Nije ga se moglo spasiti

I Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Grudama brzo je reagirala i došla na mjesto tragedije, ali, nažalost, radniku nije bilo spasa. Stručnjaci, pak, naglašavaju kako je trafostanice koje datiraju iz ranijih godina potrebno mijenjati.

One starije nemaju pouzdan sigurnosni sustav koji bi spriječio ovakve nesreće. Ipak, upozoravaju i na to da je najvažnije da onaj koji radi ovakve poslove najviše pripazi na vlastitu sigurnost jer nijedan sigurnosni sustav nema toliku moć da spriječi strujni udar kada dođe do nekog neopreznog kontakta, ma koliko god nova trafostanica bila.

I proteklih godina na području Zapadnohercegovačke županije događale su se ovakve ili slične nesreće. Još prošle godine jedan maloljetnik je stradao u krugu jednog poduzeća u Posušju, također od strujnog udara na trafostanici.

(Večernji list)

OGLASI

Loading