Select Page

Grudske učiteljice skuhale najbolju raštiku

Grudske učiteljice skuhale najbolju raštiku
Ekipa ”Grudske učiteljice” skuhala je najbolju raštiku na tradicionalnoj 9. manifestaciji Raštikijada održanoj u nedjelju u Agroturizmu Marića Gaj u Grudama.

Natjecanje je održano u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim), a druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napitci i deserti. U drugoj kategoriji su također uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi priprema na poseban način.

Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenog jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva.

Nagrade koje su se dodijelile su prvo, drugo i treće mjesto u kategoriji tradicionalna hercegovačka jela od raštike, zatim inovativna jela i najbolje uređeni štand, pišu Grude-Online.info.

Tročlani žiri ocijenio je svako jelo posebno po unaprijed određenim kriterijima ocjenama od 5 do 10. Jelo koje je imalo najveći zbroj bodova u svim kategorijama je proglašenom pobjednikom.

Pored raštike za odličnu kulinarsku ponudu potrudilo se i nekoliko udruga koji su prezentirali specijalitete iz svoga kraja, a brojni posjetitelji kušali su i slasne delicije, uštipke, pršut…

U zabavnom dijelu programa sve nazočne zabavljali su tamburaši, a slavlje je potrajalo do kasnih večernjih sati.

(www.jabuka.tv/Foto: Grude Online Info)

OGLASI

Loading