Select Page

Tata, hvala ti

Tata, hvala ti

Jednom davno kada sam sanjarila o jednorozima, dvorcima i velikim roza haljinamakoje se vuku za mnom, htjela sam da negdje u tom dvorcu i dalje živiš ti… Htjela sam da mi i tada pečeš jaja sa sirom za doručak i pitaš me kakvu barbiku želim.

Jednom davno kada sam sanjarila o velikim redakcijama i mojim textovima u novinama, sanjala sam da nedjeljom poslije križaljki čitaš moje textove sav ponosan sa šalicom kave u ruci i zoveš me “Spisatelj moj”.

Jednom davno kada sam krila simpatije od vas dvoje sanjala sam da će ti se on svidjeti i da ćeš me jednoga dana vodit’ pred oltar dok u pozadini svira najljepša melodija. Imao bi naočale za vid i pravio bi se strog. I dalje bi ispunjavao križaljku.

Jednom davno sanjala sam da ćeš imati 80 i sa unučadi ići na utakmice dok ispuniš nedjeljom križaljku i pročitaš text uz šalicu kave u tvom i maminom vrtu.

No život nije ono što sanjamo…

Jednom davno dok sam još živjela u svijetu snova rekao si mi da ćeš uvijek biti tu, potjerao si baborogu ispod kreveta, podigao me i otjerao strah.

Jednom davno si me učio da uvijek trebamo vjerovati u snove, jer ništa nije nemoguće. Učio si me da je obitelj temelj svega i da uvijek budem uz nju. Učio si me da budem dobra prema svim ljudima na svijetu ma kakvi oni bili prema meni jer to je njihov obraz. Moj nek’ bude uvijek čist. Učio si me i da uvijek razmišljam svojom glavom jer zato najviše i služi. Neke lekcije sam savladala sa nekima se još mučim, a’l tako je to.
Danas je dan očeva. Onih istih koji su nas kao djecu bacali u zrak, a uvečer tjerali babaroge. Onih istih koji su nam tajno kupovali autiće iako ih imamo, 3 vreće u dnevnoj i gostinskoj sobi.
Danas je dan očeva, onih kojima nijedan gradski frajer nije dovoljno dobar za princezu, onih koji ga ljuto gledaju dok se prave pristojni, a zapravo samo se ne žele pomirit’ da si ti odrasla a oni već posijedi. Kao da zaborave da su i dalje vitezovi u tim istim očima svoga djeteta.

Danas je njihov dan, bio on tu ili gore na ljepšem mjestu, kaži mu da će uvijek biti heroj. Zagrli ga i za nas koji možemo to samo zatvorenih očiju, jer život nije kakav sanjamo.
Danas bio on tu ili gore ili kilometrima daleko kaži mu samo jedno rečenicu. Volim te tata.
I baš tad, u tom trenutku ti ćeš opet imati 3, a on 27 i puhat ce te balončiće u dvorcu s jednorogom.

Josipa Milas

OGLASI

Loading