Select Page

HDZ BiH predao liste kandidata Središnjem izbornom povjerenstvu, dopredsjednica Filipović: liste su odraz nove energije i politički prepoznatljivih lica

HDZ BiH predao liste kandidata Središnjem izbornom povjerenstvu, dopredsjednica Filipović: liste su odraz nove energije i politički prepoznatljivih lica

Hrvatska demokratska zajednica BiH predala je danas u Sarajevu kandidatske liste Središnjem izbornom povjerenstvu BiH (SIP BiH) za predstojeće Lokalne izbore u BiH koji će se održati u listopadu 2024. godine. U ime HDZ-a BiH, liste su predali dopredsjednica Darijana Filipović i glavni tajnik Goran Božić.

Tom je prilikom dopredsjednica Filipović izjavila kako se HDZ BiH prijavljuje s 31 kandidatkinjom/kandidatom za načelničke odnosno gradonačelničke pozicije, a za razine općinskih i gradskih vijeća s 63 razine, s nešto više od 1150 kandidata ukupno.

“Što se tiče listi, one su jedan odraz politički prepoznatljivih imena, načelnika i gradonačelnika koji imaju kontinuitet u radu na tim pozicijama, koji su već ranije bili na tim pozicijama, ali isto tako jedne nove energije, novih ljudi, ne nužno mlađih ali i mlađih. Sve to stvara sinergiju političke zrelosti i nove energije tako da ćemo imati što ponuditi biračima za Lokalne izbore” – istaknula je Filipović.

Dopredsjednica Filipović je naglasila i nastavak aktivnosti sukladno Izbornom zakonu i definiranom izbornom procesu, ističući pritom i očekivanja za budućim nastavkom dijaloga o izmjenama i dopunama Izbornog zakona u čemu će, kako je istaknula, HDZ BiH dati svoj pravovremeni doprinos.

OGLASI

Loading