Select Page

HDZ i SDA potpisali sporazum o formiranju Vlade u SBŽ-u, DF ispao iz koalicije

HDZ i SDA potpisali sporazum o formiranju Vlade u SBŽ-u, DF ispao iz koalicije

Sporazum o formiranju Vlade u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) večeras su u Travniku potpisali predstavnici županijskih odbora SDA i HDZ-a BiH.

Na sastanku nisu sudjelovali predstavnici DF-a a, kako je rečeno, večerašnjim dogovorom potvrđeno je kako ta stranka više nije partner za formiranje županijske Vlade.

Predsjednica županijskog odbora HDZ-a BiH Lidija Bradara kazala je novinarima da će tijela dviju stranaka razmotriti potpisani sporazum i načela djelovanja skupštinske većine, dok bi u srijedu trebao zasjedati skupštinski kolegij koji će odrediti termin sjednice koja će biti posvećena potvrđivanju županijske Vlade.

Na pitanje novinara hoće li SDA i HDZ BiH imati potrebnu skupštinsku većinu za imenovanje Vlade, Bradara je kazala kako očekuje da će nakon predstavljanja načela o uspostavi vlasti biti osigurana potpora i više od dvije trećine zastupnika.

Predsjednik županijskog odbora SDA Asim Mekić kaže kako dogovor podrazumijeva da SDA i HDZ BiH zadrže ministarstva koja su imali u proteklom sazivu, dok će mjesta koja su pripadala SDP-u biti podijeljena i to na način da SDA dobije Ministarstvo poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva te Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova, dok bi HDZ-u BiH pripalo Ministarstvo financija.

Premijer će biti iz SDA dok će, kako je rečeno, ministra iz reda srpskog naroda predložiti HDZ BiH, uz suglasnost SDA.

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading