Select Page

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno Čovićem na sastanku s Donaldom Tuskom

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno Čovićem na sastanku s Donaldom Tuskom
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predvodio je izaslanstvo HDZ-a BiH u ponedjeljak na sastanku s predsjednikom Europske pučke stranke (EPP) Donaldom Tuskom.

Dužnosnici su prilikom sastanka govorili o odličnoj suradnji, trenutnoj političkoj situaciji, izbornom zakonodavstvu i kandidatskom statusu BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je istaknuo pozitivne procese u BiH, poput uspostave Vijeća Ministara BiH.

Naglasio je kako su stabilni politički odnosi i zaštita jednakopravnosti kroz izmjene Izbornog zakona ključni za BiH i njezine žitelje.

Izmjene izbornog zakonodavstva omogućit će legitimno predstavljanje nezavisne političke volje konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti i održavanje izbora u Gradu Mostaru, rekao je predsjednik HDZ-a BiH.

Prema njegovim riječima, hrvatski politički predstavnici ustrajno i snažno opredijeljeni za članstvo BiH u EU, ispunjavanje reformskih procesa, jačanje vladavine prava, socio-ekonomsko osnaživanje i europsku BiH.

Na sastanku je iskazana potpuna posvećenost europskom putu BiH, partnerstvu unutar najsnažnije europske političke obitelji i daljnjoj suradnji, stoji u priopćenju.

(Fena)

OGLASI

Loading