Select Page

HDZ ostaje na čelu domova naroda: Unitaristi pali s dva poteza

HDZ ostaje na čelu domova naroda: Unitaristi pali s dva poteza

HDZ BiH kreće u konačnu borbu za jednakopravnost u BiH, a s dvije odbijenice Bariše Čolaka i Lidije Bradare sačuvali su domove naroda dok god se ne konstituira vlast, no krenimo redom.

Dužnosnik HDZ-a BiH Bariša Čolak odbio je mandat u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, što znači da će sve do izbora novog saziva ostati na mjestu predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Informacija o tome da je Bariša Čolak odbio mandat potvrđena je iz Centralne izborne komisije (SIP) BiH koja je Čolakov mandat u državnom parlamentu dodijelila bivšoj zastupnici HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Darijani Katić.

Još uvijek aktualni saziv Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nastavit će funkcionirati sve do izbora novog saziva, a još uvijek nema nikakvih naznaka kada bi mogli biti imenovani novi izaslanici u gornjem domu državnog organa zakonodavne vlasti, javlja Klix.

Naime, Centralna izborna komisija (SIP) BiH još uvijek nije donijela odluku o načinu popune Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a koji je nužno popuniti zbog izbora izaslanika u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH

Mandat je u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH odbila i predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara. I ona će isto kao i Čolak do daljnjeg ostati na čelu organa zakonodavne vlasti, javlja Klix.

Sada je jasno da je dvoje HDZ-ovih senatora jednim potezom deklasiralo unitariste. Šokirano službeno Sarajevo tvrdi da je ovo Čovićev plan B.

Nakon što su Hrvatima izabrali Komšića, Sarajevu se može samo poručiti: Tražili ste, sad gledajte…

Grude.com

OGLASI

Loading