Select Page

Hercegovačka kompanija dobila priznanje za najbolji poslovni potez u gospodarstvu BiH

Hercegovačka kompanija dobila priznanje za najbolji poslovni potez u gospodarstvu BiH
Portal Indiaktor.ba u partnerstvu s Gospodarskom komorom Federacije BiH uručio je u petak priznanja za najbolje poslovne poteze u svom tradicionalnom izboru na svečanosti koja je održana u sjedištu Komore u Sarajevu.

Priznanja su uručena za najbolje poslovne poteze u financijskom sektoru BiH kompanijama ESP BH Sarajevo, Intesa Sanpaolo banci i Payten Sarajevo, zatim u gospodarstvu BiH kompaniji Violeta Grude, Gospodarskoj komori FBiH (za osnivanje Inženjerske komore FBiH), kao i za najbolje poteze u turizmu u sezoni Zima 2019./2020. kompaniji Hand Export-Import Cazin i u sezoni Ljeto 2020. udrugama žena Priroda Bratunac i Maja Kravica.

Zbog odsutnosti, na koju je utjecala i pandemija koronavirusa, prigodne plakete naknadno će biti uručene kompanijama Studen grupi Brčko i JP Željeznice FBiH za najbolje poteze u gospodarstvu BiH, Coca Coli HBC za najbolji poslovni potez u jugoistočnoj Europi, kao i Turističkoj zajednici Općine Neum i kompaniji Mali Fis Vitez za poteze u turizmu.

Predsjednik Gospodarske komore FBiH Mirsad Jašarspahić podsjetio je da je Komora već drugu godinu partner ovog, izuzetno dobrog projekta, kao mjerilo uspjeha domaćih kompanija.

Danas nam svima treba pozitivnih vijesti, treba nam pozitivnih pokazatelja na koje nailazimo na terenu. Prilikom posjeta firmama nailazimo na probleme koje kompanije imaju i putem naših komorskih alata se obraćamo donositeljima odluka za njihovo rješavanje. Također, svaki put naiđemo na neke pozitivne priče, poput novih projekata, istraživanja, pozicioniranja na zahtjevnim tržištima… Sve su to stvari koje mi razmjenjujemo s našim partnerima iz portala Indikator.ba koji vode projekat izbor najboljeg poslovnog poteza i jednom godišnje prezentiramo rezultate, kazao je Jašarspahić.

Urednik portala Indikator.ba Borivoje Simić kazao je kako su poslovne odluke koje su nagrađene donesene u jednom mirnijem i izvjesnijem okruženju, ali da je ohrabrujuće da se razvijaju i u ovo pandemijsko vrijeme i obećavaju nove uspješne priče u BiH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading