Select Page

HERCEGOVINA POKAZALA VELIKO SRCE: Još samo malo nedostaje za odlazak mladog Ivana na spasonosnu terapiju u Hamburg

HERCEGOVINA POKAZALA VELIKO SRCE: Još samo malo nedostaje za odlazak mladog Ivana na spasonosnu terapiju u Hamburg

Ivan Grbavac iz Ljubuškog već se nekoliko godina liječi od vrlo agresivnog zloćudnog tumora – melanoma lijevoga oka. Dijagnostičkom obradom je utvrđeno da je bolest metastazirala na jetri, zbog čega prima kemoterapiju.

Liječen je operativno te je prošao dva ciklusa terapija zračenjem. Unatoč svim dosadašnjim metodama liječenja, došlo je do daljnjeg širenja bolesti na jetri.

Kao jedina dostupna metoda liječenja u ovom trenutku, predlaže se izolirana perfuzija jetre u Kliničkoj bolnici u Hamburgu.

Novčani izdaci i troškovi liječenja su iznimno visoki te iznose 39.000 eura… 

Dio je ovo pisma koje je medijima u Hercegovini poslano ovih dana s mnogih adresa, a u nepuna dva dana Hercegovina je pokazala ogromno srce. 

Svi koji žele pomoći u liječenju ovom dvadesetdevetogodišnjaku novac mogu uplatiti na ime njegove majke Verica Grbavac na štedni račun u UniCredit banci 338160219101639845222113060 za uplate u KM, dok je broj računa za uplate iz inozemstva BA393381602891015928.

Njegova djevojka, Mila Čuvalo, potvrdila je za Direktno da je iznos sredstava koji je prikupljen u srijedu navečer oko 71. 000 maraka (280. 000 kuna) te da Ivanu nedostaje još oko pet tisuća eura.

Kako navodi, vjeruje da će taj iznos biti munjevito prikupljen kao i onih 50 tisuća maraka koji su Ivanu uplaćeni doslovno preko noći.

“U situacijama kao što je ova, kada se nađeš pred zidom i pomisliš kako možemo samo sanjati o liječenju, dogodi se čudo. Ljudi se podigli, aktivirali, a naš strah od nedostižnog je nadjačala nada, vjera i ljubav koja je pokazana u ovim danima. Razočaranje je zamijenjeno optimizmom, vratila se svijetlost u pogled na budućnost i ljude. Ja jos nisam svjesna da se ovo dogodilo”, komentirala je kratko Mila za Direktno. 

Da bi izliječio jetru, predstoji mu ovaj tretman koji košta 38. 914 eura. Sudeći po dosadašnjem tijeku akcije, Ivan bi ponovno mogao biti zdrav zahvaljujući ljudima koji svojim potezom pokažu kako ovaj svijet ima itekakvog smisla.

OGLASI

Loading