Select Page

Hit iz Posušja: Superznalac pomaže djeci razviti različite sposobnosti

Hit iz Posušja: Superznalac pomaže djeci razviti različite sposobnosti

Inovativna metoda razvoja intelektualnih sposobnosti kod djece, razvijena u Posušju, postala je međunarodni hit. Program “Superznalac”, osmišljen od strane bračnog para Bešlić, koristi mentalnu aritmetiku i abakus za poticanje dječjeg intelektualnog razvoja.

Koncept je jednostavan: kao što se mišići razvijaju vježbanjem, tako i mozak može biti razvijen mentalnim vježbama. U učionici “Superznalac” djeca od 4 do 14 godina koriste abakus za rješavanje logičkih problema, čime razvijaju svoje intelektualne sposobnosti i opću inteligenciju.

Motivacija za djecu je ključna, stoga program uključuje elemente natjecanja. Vrhunac je Olimpijada “Superznalac” u Splitu, koja je ove godine okupila preko 300 djece. Uspjeh programa privukao je pažnju i izvan granica Hrvatske, što je dovelo do širenja franšize na međunarodnoj razini.

Osmišljeni i provjereni program sada je dostupan i za obrazovne institucije kao dodatak redovitoj nastavi. U modernom vremenu prepunom informacija koje ne zahtijevaju previše intelektualnog napora, metode poput “Superznalca” postaju sve traženije kako bi otključale puni potencijal djece.

Posušje info

OGLASI

Loading