Select Page

Hitna priprema zakona traje od kolovoza prošle godine

Hitna priprema zakona traje od kolovoza prošle godine

Institucije BiH mjesecima raspravljaju o tome tko treba pripremiti novi tekst zakona o zaštiti osobnih podataka koji je uvjet da bismo išli u korak s europskim smjernicama, a trenutačna situacija ne ulijeva nadu da će posao biti završen u dogledno vrijeme, javlja Glas Srpske. Primjena novih pravila EU-a trebala bi početi idućih dana, a Ministarstvo civilnih poslova i Agencija za zaštitu osobnih podataka BiH još od prošlog ljeta ne uspijevaju pronaći zajednički jezik i udariti temelje za bolju zaštitu osobnih podataka građana.

Vijeće ministara BiH je krajem kolovoza prošle godine, nakon što je upoznat s informacijom o hitnosti i neophodnosti usklađivanja zakona s europskim standardima o zaštiti osobnih podataka, zadužilo Ministarstvo civilnih poslova da, s nadležnom Agencijom, pripremi nacrt novog zakona.

U Ministarstvu civilnih poslova navode da nemaju organizacijsku jedinicu koja se bavi zaštitom osobnih podataka i da je Agencija za zaštitu osobnih podataka osnovana kao samostalna upravna organizacija radi osiguranja zaštite osobnih podataka, zbog čega je predloženo formiranje radne skupine s članovima iz više institucija koja bi radila na nacrtu novog zakona.

OGLASI

Loading