Select Page

HITNA SJEDNICA: Imenovanje Vijeća ministara BiH u ponedjeljak

HITNA SJEDNICA: Imenovanje Vijeća ministara BiH u ponedjeljak

Hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je predviđeno potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, zakazana je za ponedjeljak, 23. prosinca. 

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je danas da je završena provjera za osam kandidata za ministre, te 10 kandidata za njihove zamjenike, javlja Fena. 

– Nije završena provjera za Mlađena Božović, jer je SIPA tražila od suda jedan podatak – precizirao je on i kazao da je za jednog kandidata za zamjenika ministra sigurosti, Vladimira Mijatovića, utvrđeno da je neophodno da se kompletira podatak iz njegove diplome prije rata.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH je dodao kako je odluka o njihovom imenovanu upućena Povjerenstvu za izbor Vijeća ministara te očekuje da će u ponedjeljak biti obavljen njihov izbor u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kako piše Avaz, predsjednik Povjerenstva za izbor i imenovanje Staša Košarac trebao bi danas dostaviti satnice po kojima će se obaviti intervjui s kandidatima za ministre i zamjenike ministara.

To je potvrdio i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

– Ne znamo koliko će trajati ti intervjui, ali će sjednica biti zakazana. Točne satnice čekamo još od gospodina Košarca – rekao je Zvizdić.

OGLASI

Loading