Select Page

Hodočašće na grob kardinala bl. Alojzija Stepinca

Hodočašće na grob kardinala bl. Alojzija Stepinca

U subotu, 3.ožujka, u ranim jutarnjim satima hodočasnici iz Posušja su krenuli u Zagreb na proslavu 120. obljetnice rođenja bl. Alojzija Stepinca te 20. obljetnice njegovog proglašenja blaženim.

Na proslavi su se okupili vjernici iz Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije kako bi što svečanije upriličili ovo slavlje. U Zagreb smo stigli u 8 sati ujutro te se uputili u laganu šetnju snježnim Zagrebom.

hodocasce-zagreb-1

Oko 10:30 sati je započelo okupljanje vjernika te pokorničko bogoslužje koje je predvodio provincijal fra Miljenko Šteko. Odmah nakon pobožnosti je uslijedila sv. ispovijed te mogućnost za pobožnost na grobu bl. Alojzija Stepinca. U 11:30 je započela svečana sveta misa koju je predvodio biskup Ratko Perić nakon koje smo imali mogućnost za osobnu pobožnost na grobu bl. Alojzija. Oko 14 sati se katedrala morala isprazniti kako bi se oslobodilo mjesto za hodočasnike iz Đakovačko-osječke nadbiskupije. Tada smo pošli u šetnju Zagrebom i obilazak grada. Oko 16 sati smo se sa Trga bana Jelačića lagano uputili kući.

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading