Select Page

VIDEO – KORONA DERNEK TRESE BIH: Na zabavi Halid Bešlić, Šerif Konjević, političari, liječnici

VIDEO – KORONA DERNEK TRESE BIH: Na zabavi Halid Bešlić, Šerif Konjević, političari, liječnici

Neodgovornost i bahatost – dvije su riječi s kojima bi se u najkraćem moglo opisati ponašanje dužnosnika i javnih osoba, nakon što su procurile snimke s rođendanskog “korona partyja” u Sarajevu na kojem je prisustvovalo 16 osoba.

Da stvar bude gora, oni koji nam svakodnevnoi drže lekcije glavni su akteri ovog, najblaže rečeno, skandala. Dernek je, naime, upriličen povodom rođendana poznatog doktora.

Sudionici “korona zabave”, između ostalih, bili su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić. Gdje prestaje logika, tu počinje Bosna, kažu mnogi. Fejzić je, naime, član Znanstvenog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Sarajevskoj Županiji.

Fotografije s “korona partyja” na društvenim mrežama su objavili i brojni pjevači koji su bili prisutni na ovoj zabavi. Više se ni ne kriju. Među njima su i legende bh. estrade Halid Bešlić, koji je snimao i promotivni spot pod sloganom „Ostani kući“, zatim, Hari Varešanović i Šerif Konjević, te pjevačica Slađana Mandić.

Među rijetkima koji su odmah reagirali bio je Ismir Jusko, ministar sarajevske policije. Ne samo da je radio što mu i zakon nalaže i za što prima plaću, nego je likove i situaciju nazivao pravim imenom te poručio „da mu se zbog svega stomak okreće“.

Čim su mediji objelodanili aktere skandala, društvene mreže su se zapalile. Građani su satiričnim porukama poslali jasnu poruku, a šta će u konačnici biti, ostaje da se vidi.

Avaz

OGLASI

Loading