Select Page

Hrvati u Njemačkoj donirali sredstva Udruzi osoba s invaliditetom općine Posušje

Hrvati u Njemačkoj donirali sredstva Udruzi osoba s invaliditetom općine Posušje

U nedjelju je održan Međunarodni dan folklora u Sulzbachu, širem gradskom području Frankfurta.

Mnogobrojni posjetitelji, Hrvati koji rade u ovom dijelu SR Njemačke, mogli su osjetiti dašak zavičaja, kojeg su kroz pjesmu i ples donijeli Folklorna grupa župe Main-Taunus/Hochtaunus i gosti iz HKUD-a fra Petar Bakula iz Posušja. Uz to, organizatori su se pobrinuli i za bogatu gastronomsku ponudu s domaćim specijalitetima.

Ovoj manifestaciji je nazočio i načelnik općine Posušje Ante Begić, jer je veže i jedna lijepa gesta upravo s našom općinom. Naime, dio zarade s ovog događaja ima humanitarnu namjenu. Tako 2000 eura donacije Hrvatske katoličke zajednice Main-Taunus/ Hochtaunus iz Njemačke namijenjeno je Udruzi osoba s invaliditetom općine Posušje.

Tim povodom, danas je u uredu načelnika općine Posušje upriličen prijem za predstavnike navedene udruge, na kom im je načelnik Begić uručio donaciju. Načelnik je ovom prilikom rekao kako kako je lijepo vidjeti da naši ljudi u inozemstvu, pored druženja i čuvanja svojih običaja, organiziraju događaje kojima potpomažu rad udruga najranjivijih kategorija u svom kraju, i na tome im je uputio riječi hvale.

OGLASI

Loading