Select Page

Snažna podrška Vinjana i Čitluka HDZ-u BiH

Snažna podrška Vinjana i Čitluka HDZ-u BiH

Sinoć je u područnoj Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Vinjanima održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice BiH za Čitluk i Vinjane.

Na samom početku uslijedilo je intoniranja himne svih Hrvata “Lijepa naša”, a potom je minutom šutnje odana počast svim preminulim i poginulim hrvatskim braniteljima kao i članovima HDZ-a BiH.

Okupljene je u ime domaćina pozdravio  predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a BiH Čitluk Ivica Ćorić i poželio dobrodošlicu.

Potom je uslijedilo prikazivanje video prezentacija u kojoj je navedeno sve ono najbitnije sto se radilo na prostoru općine Posušje u posljednje četiri godine, ali i na razini ŽZH, kao i razini Federacije BiH i BiH. U Vinjanima i Čitluku radilo se na izgradnji nogostupa i javne rasvjete, obnovljene su područne škole, postavljao se novi asfalt te se uređivali brdski putevi, kao i groblja.

Prisutnima se obratio i kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH i predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar koji se osvrnuo na sve ono što se posljednjih godina radilo u Vinjanima i Čitluku. “Kao mlad čovjek odlučan sam biti snažna potpora cjelokupnoj stranačkoj strukturi i krovnoj organizaciji našeg naroda Hrvatskom narodnom saboru. Preuzimanje odgovornosti u prijelomnim trenucima postizanja potpune ustavne jednakopravnosti i konstitutivnosti s druga dva naroda obveza je za koju ću se beskompromisno boriti.”- zaključio je Lončar.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Posušje Ivica Pavković govorio je o svemu ono što se radilo posljednje 4 godine s naglaskom na općinu Posušje i Županiju Zapadnohercegovačku. Naglasio je važnost izlaska na izbore u što većem broj kako bi pokazali da nas ima i poslali poruku kao jasan odgovor na unitarističku politiku koja dolazi iz
Sarajeva.

Na kraju su predstavljeni i kandidatu s liste HDZ-a BiH s područja naše općine koji će sudjelovati na sljedećim Općim izborima. Na listi za Zastupnički dom PS BiH je Zvonimir Širić; Zastupnički dom Parlamenta FBiH Mate Lončar te Skupštinu ŽZH: Ivica Pavković, Damir Jurišić, Mario Knezović, Kristina Milas i Anamarija Kovač. Predstavljeni su i nositelji svih listi, kao i kandidati koalicijskih partnera koji su iz Posušja.

Ovime je i završen službeni dio, a druženje uz veliki broj članova, prijatelja i simpatizera HDZ BiH nastavilo se u dvorištu škole.

OGLASI

Loading