Select Page

Hrvatska bez polufinala!

Hrvatska bez polufinala!

Hrvatski rukometaši nisu uspjeli doći do bodova protiv Njemačke, domaćin je tijesno slavio 22:21 i zajedno s Francuskom prolazi u polufinale Svjetskog prvenstva.

Hrvatska nije uspjela uzeti barem bod i ostati u borbi za polufinale. Njemačka je odnijela pobjedu 22:21, a osim što je loša vijest da od polufinala neće biti ništa, još lošija je i da bi prvi cilj mogao biti kompromitiran i Hrvatska ostati bez kvalifikacija za Olimpijske igre.

Naime Hrvatska ima četiri boda kao i Španjolska, Brazil ima dva. U zadnjem kolu Hrvatska ima tešku zadaću protiv Francuske, Brazil igra protiv Islanda koji je bez niza važnih igrača dok Španjolska igra protiv Njemačke. U slučaju da Španjolska ostane neporažena, Hrvatska izgubi od Francuske, a Brazil svlada Island, što su realne mogućnosti, Hrvatska je u ogromnim problemima.

Šteta jer je protiv Njemačke imala priliku izvući bolji rezultat, imali su Nijemci u nekoliko navrata padove u igri i nisu izgledali nedodirljivo, međutim u konačnici su izvukli pobjedu. Manje od pet minuta prije kraja Hrvatska je vodila, ali nekoliko lošijih odluka i Njemačka je napravila preokret.

Bila je to iznimno teška utakmica. Njemačka ima jako neugodnu i čvrstu obranu protiv koje se nije bilo jednostavno boriti. Ipak unatoč kratkoj rotaciji Hrvatska se borila i radila sve kako bi došla do pobjede. U prvom poluvremenu vodila se uglavnom borba gol za gol i na odmor se otišlo s 11:11.

U drugom dijelu Njemačka se uspjela odvojiti na dva razlike, na sredini drugog poluvremena vodila je Njemačka 18:15 i činilo se da hrvatski brod potpuno tone.

Međutim uspjela je Hrvatska doći do preokreta, serija 4:0 stigla je čim se zaigralo pokretljivije i brže u napadu. Šipić je sjajno koristio prostor na crti koji se ukazivao i šansa je postojala.

Manje od dvije minute prije kraja Heinevetter je došao do obrane, a Pekeler zabio za 21:20. Odmah nakon toga suđeno je probijanje Štrleku u napadu, a Gensheimer zabija za plus dva.

Premalo vremena je ostalo, Horvat je smanjio, ali nakon toga nije bilo vremena za napad za poravnanje.

Poraz koji bolji, stigao je uz veliku borbu i ogromnu potrošnju energije i neće biti jednostavno vratiti se. Ali hrvatski rukometaši moraju jer je ulog još uvijek velik.

Hrsport.hr

OGLASI

Loading