Select Page

HRVATSKA – KAZAHSTAN 23:7 Razigrana Hrvatska odlično ušla u olimpijski turnir

HRVATSKA – KAZAHSTAN 23:7 Razigrana Hrvatska odlično ušla u olimpijski turnir

HRVATSKA vaterpolo reprezentacija je u 1. kolu skupine B olimpijskog turnira pobijedila Kazahstan 23:7.

Momčad Ivice Tucka odigrala je jako dobru utakmicu i na odličan način je ušla u olimpijski turnir. Kazahstan se koliko-toliko držao u prvoj četvrtini u kojoj je Hrvatska imala dosta isključenja, a to se protegnulo i na drugu četvrtinu.

No, sjajno je izgledala obrana na čelu s Markom Bijačem pa je Joković, Bukić i Fatović u otvaranju odveli Hrvatsku na 3:0. Garcia je u zadnjoj minuti prve četvrtine povisio i na 4:0, a Kazahstan je u zadnjem napadu prvog dijela zabio prvi gol za Kazahstan.

U drugoj četvrtini probudio se sjajni Luka Bukić koji je u toj dionici igre zabio tri gola i Hrvatska je na predah otišla s velikih 10:4. Golijada se nastavila i u drugom dijelu, Bijač je potpuno zaključao gol, a kako je utakmica odmicala Hrvatska je povećavala svoju prednost.

Najefikasniji bio je Maro Joković koji je zabio pet golova iz sedam pokušaja, a četiri gola zabio je Luka Bukić. Hrvatska je imala realizaciju 64 posto (23/36), a sjajan je bio Marko Bijač koji je Kazahstancima obranio devet od 16 pokušaja. Jedina lošija strana igre hrvatske reprezentacije činjenica je da je imala čak 11 isključenja, ali to je više do vrlo strogog sudačkoga kriterija.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u utorak u 12:50 po hrvatskom vremenu protiv Australije koja se jako dobro držala protiv Crne Gore i na kraju izgubila 15:10.

OGLASI

Loading