Select Page

HIGHLANDER: Avantura života započela je na Blidinju!

HIGHLANDER: Avantura života započela je na Blidinju!

Prirodne ljepote Parka prirode Blidinje su mjesto održavanja velikog regionalnog planinarskog događaja HIGHLANDER, namijenjenog svim planinarima i zaljubljenicima u prirodu.

Boravak u predivnoj prirodi počeo je ovog vikenda, a dolazi u dva formata – HIGHLANDER Blidinje i HIGHLANDEREXPERIENCE Blidinje, kako bi iskusnim, ali i manje iskusnim planinarima, ponudio rute i avanturu po njihovoj mjeri. HIGHLANDER Blidinje sudionike prvo vodi do najvišeg vrha Čvrsnice, planine sa najvišim vrhom u Hercegovini, nakon čega se iskustvo nastavlja na planini Vran.

Vrhunsko petodnevno druženje dugo 92 kilometra, pružiti ćenezaboravno iskustvo upoznavanja sa netaknutom prirodom, sa više od 1 500 biljnih vrsta, šumskim rezervatom Masna Luka, Blidinjskim jezerom, te brojnim drugim znamenitostima i prirodnim ljepotama.

Format HIGHLANDEREXPERIENCE Blidinje je dvodnevna kružna ruta duga 28 kilometara, primjerenija za ljubitelje prirode sa manje planinarskog iskustva, ali sa istim žarom i željom za osvajanje novih vrhova. Izvanredan je način za provjeru svojih vještina, sposobnosti i opreme za planinarenje. Od Blidinjskog jezera, kroz prekrasne krajolike planine Čvrsnice,

HIGHLANDEREXPERIENCE vodi do njenog najvišeg vrha Pločno. HIGHLANDER Blidinje je događaj koji nudi pravi digitalni detox, antistres terapiju, druženje, avanturu i povezivanje sa prirodom na višem nivou, a kao jedan od najbitnijih ciljeva ovog događaja, ističe se promocija zdravog načina života kroz planinarenje, kao i očuvanje, zaštitu i brigu za našu prirodu, koju ostavljamo generacijama u nasljeđe.

HIGHLANDER val pozitivne i zdrave priče, donosi novu sezonu u regionu, a Bosna i Hercegovina se upisala na impresivnu listu država u kojima se planinarski događaj odvija – Srbija, Crna Gora, Austrija, Portugal, Sjeverna Makedonija, Maroko, Hrvatska, Grčka, Španjolska, Slovenija, Egipat, te Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ovaj događaj je dokaz da spavanje pod vedrim nebom, ljepota boravka u prirodi i upoznavanje i druženje sa novim ljudima, zaljubljenim u prirodu i planinarenje ne poznaju granice.

Bljesak. Info

OGLASI

Loading