Select Page

Hrvatska nakon velike drame s Estonijom na korak do osmine finale Eurobasketa

Hrvatska nakon velike drame s Estonijom na korak do osmine finale Eurobasketa

HRVATSKA je u trećoj utakmici skupine D na Eurobasketu nakon velike drame pobijedila reprezentaciju Estonije 73:70 i napravila je ogroman korak prema plasmanu u osminu finala.

Hrvatska je u prvom kolu izgubila od Grčke, da bi u potom najprije pobijedila Veliku Britaniju te danas Estoniju pa je sad na 2-1 omjeru. Sutra ju čeka utakmica s domaćinom Italijom u 21 sat, a u zadnjem kolu igrat će protiv Ukrajine. 

Velika Britanija danas kasnije igra protiv Grčke i u slučaju da očekivano izgubi, bit će u istoj situaciji kao i Estonija – da dvije utakmice do kraja “kasni” dvije pobjede za Hrvatskom koja je svladala obje reprezentacije.

Postoji i izrazito mala mogućnost da se zatvori krug između Hrvatske, Estonije, Velike Britanije i Italije, ali s obzirom na to da je svladala Otočane s 21 poenom razlike, Hrvatska bi vrlo vjerojatno imala nedostižnu koš-razliku. Prve četiri ekipe iz svake grupe idu dalje, a za Hrvatsku bi važno bilo da izbjegne četvrtu poziciju u skupini te Srbiju u osmini finala koja se nameće ako apsolutni favorit skupine C. 

OGLASI

Loading