Select Page

Više od 50 muškaraca na duhovnoj obnovi u Masnoj Luci

Više od 50 muškaraca na duhovnoj obnovi u Masnoj Luci

Od 1. do 4. rujna u Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci u Parku prirode Blidinje održana je duhovna obnova na kojoj su sudjelovala 52 muškarca.

Voditelji su bili fra Josip Vlašić i psiholog Kristijan Kraljević. U sklopu programa jedno predavanje je održao i fra Serđo Ćavar.

Kroz četiri dana, uz molitvu i prikladni boravak u prirodi, kroz predavanja, razgovore i osobno razmišljanje u šutnji, sudionici su imali priliku razmišljati i razlučivati o vlastitom identitetu. Uz spoznaje i vještine do kojih dolazi psihologija, u središtu su bili i pojedini biblijski likovi koji su bili paradigma koja pomaže bolje razumjeti različite faze vlastitih života.

Neke teme o kojima su sudionici razmišljali: muškarac kao kralj, svećenik i prorok; muško-ženski odnosi; povjerenje u Boga; emocije; ljubav i radost itd. Dan su započinjali klanjanjem pred Presvetim, a završavali molitvom krunice. Svetu misu slavili su u podne čime se htjelo podsjetiti da je euharistija središte kršćanskog života, objavljeno je na Facebook stranici Franjevačka kuća molitve Masna Luka.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading