Select Page

Hrvatska nezaustavljiva i s rezervama, šesta utakmica – šesta pobjeda

Hrvatska nezaustavljiva i s rezervama, šesta utakmica – šesta pobjeda

 Hrvatska je upisala pobjedu protiv Češke 22:21. Bio je to dvoboj u kojem je rezultat bio manje bitan, pobjeda ili poraz bilo je praktički svejedno uoči zadnjeg kola. Bez obzira na ishod ovog susreta, bilo je jasno kako se u zadnjem kolu protiv Španjolske mora otići do pobjede ako Hrvatska želi u polufinale.

Dvoboj protiv Češke tako je bio prilika za one koji su dosad manje igrači, a od onih koji su imali veću minutažu, nešto više igrali su tek Luka Stepančić koji je na kraju zabio i za pobjedu te David Mandić, nominalno jedino lijevo krilo nakon što je Valentino Ravnić ispao iz 16.

Najvećim dijelom susreta Hrvatska je bila u vodstvu, Češka je rijetko dolazila do prednosti i nijednom nije imala više od gola razlike.

U prvom dijelu Hrvatska je u završnici uz dva gola Marina Marića i jedan Josipa Šarca napravila 3:0, odvojila se na dva gola razlike i na odmoru je imala 11:9.

Niz se nastavio na početku drugog dijela kada su Mandić i Brozović odveli Hrvatsku na 13:9, ali Češka je imala spreman odgovor i s tri vezana gola smanjila je zaostatak. Nije se dugo čekalo i na poravnanje, ali Hrvatska je ipak iskontrolirala završnicu.

Vlado Matanović i Marko Mamić odveli su Hrvatsku na 19:17 deset minuta prije kraja, Česi su u nekoliko navrata imali priliku za poravnanje i do njega nisu došli sve do 30 sekundi prije kraja kada Patzel zabija za 21:21.

Ipak Hrvatska je imala zadnji napad, obrana Češke nije izdržala i Stepančić je dvije sekunde prije kraja zabio za konačnih 22:21.

Mamić je s pet golova bio najefikasniji kod Hrvatske, a kod Češke Zdrahala je zabio sedam golova.

Hrsport.net

OGLASI

Loading