Select Page

Hrvatska popustila mjere

Hrvatska popustila mjere
U Hrvatskoj su od ponedjeljka, 1. ožujka, na snazi blaže epidemiološke mjere koje predviđaju i otvaranje terasa kafića te radno vrijeme od 6:00 do 22:00 sata.

Gosti mogu biti usluženi na terasama, ali samo na otvorenim dijelovima objekata, dok se pregrade moraju ukloniti kako bi zrak mogao cirkulirati.

Stolovi i dalje moraju biti međusobno udaljeni tri metra kako bi se osigurao fizički razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metar i pol, a nije dopušteno puštanje glasne glazbe kako gosti ne bi glasno pričali i tako povećavali rizik od zaraze.

Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta, koji je dopušten samo radi korištenja WC-a, neophodno je nositi masku.

Kada je riječ o sportu, dopušteni su samo treninzi bez kontakata među sportašima, dvorane se moraju redovno provjetravati, a u tim sportskim objektima jedna osoba može zauzimati 20 četvornih metara.

Treninzi momčadskih sportova, poput nogometa i košarke, mogu se održavati, ali samo tako da se radi na kondiciji i vještinama koje ne uključuju međusobni kontakt, odnosno može se trenirati, ali bez utakmica u kojima dolazi do kontakta.

Karantena će trajati 14 dana, umjesto 10, koliko je bilo do sada.

(www.jabuka.tv | Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell)

OGLASI

Loading