Select Page

Hrvatska uvela nove mjere na granicama: Kome sve treba negativan PCR test?

Hrvatska uvela nove mjere na granicama: Kome sve treba negativan PCR test?
Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović objavio je na sjednici vlade nove mjere na granicama. Odluka o novim mjerama stupa na snagu od utorka 1. prosinca.

Donesena je nova odluka kojom se zabranjuje prijelaz na graničnim prijelazima, veže se na europske regije. Putnici koji dolaze iz zelenih područja EU ne trebaju PCR test niti neki drugi uvjet za ulaz u Hrvatsku. Svi ostali trebaju negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se testirati pri dolasku u Hrvatsku i u izolaciji čekati rezultat testa. No u ovom trenutku jedina zelena regija u EU je otok Fasta u Finskoj, rekao je Božinović.

Što se tiče trećih zemalja, putnici iz njih ne mogu prelaziti preko granice, osim nekoliko iznimki, a jedna od njih je posjedovanje negativnog PCR testaDržavljani EU koji dolaze iz trećih zemalja mogu ući u Hrvatsku uz negativni PCR test, otkrio je Božinović.

Ulaz bez negativnog PCR testa za građane iz EU država je dopušten za osobe poput pomoraca i radnika u sektoru prometa, pružatelje usluga prijevoza, diplomata, osoblje međunarodnih organizacija, osobama koje putuju iz nužnih razloga, putnici u tranzitu uz obavezu da napuste državu unutar 12 sati i pacijentima koji putuju iz neophodnih zdravstvenih razloga, prenosi Jutarnji list.

Pogranični zdravstveni radnici, učenici, studenti i stažisti koji svakodnevno putuju ne moraju imati negativan PCR test, uz uvjet da ne borave unutar ili izvan Hrvatske dulje od 12 sati, naglasio je Božinović.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading