Select Page

Hrvatska uvodi nove mjere, jedna se odnosi i na prelazak granice

Hrvatska uvodi nove mjere, jedna se odnosi i na prelazak granice
Nacionalni stožer Hrvatske objavio je nove, strože mjere za borbu protiv epidemije. Mjere stupaju na snagu 1. travnja.

Donesena je i nova odluka o prelasku granice Hrvatske i za ulazak se priznaje i brzi antigenski test, također se može ući i s potvrdom o cijepljenju i o potvrdi o preboljenju.

Epidemija je zabrinjavajuća. Mi smo danas donijeli četiri odluke na nacionalno i dvije na regionalnoj, u Šibensko-kninskoj i Splitsko dalmatinskoj. Oni su predložili posebne mjere, rekao je Davor Božinović.

Mi nove mjere uvodimo na prijedlog županijskih stožera. To je dobar pristup. Stožeri po županijama su puno aktivniji i fokusiraniji, kaže.

Također, produžuje se primjena za tri odluke. U odluci koja određuje okupljanja, ponovo je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše. To je ono što je bilo do 1. ožujka. Ograničen je rad dječjih igraonica u zatvorenim prostorima, kaže.

Produžili su do 15. travnja primjenu za tri odluke. Što se tiče okupljanja, tu su dvije izmjene.

Rekao je i da će Stožer vjerojatno potvrditi obvezu nošenja maski i na otvorenom u Zagrebu, što je predložio zagrebački stožer.

Mjere za Splitsko-dalmatinsku županiju i Šibensko-kninsku je pojasnio.

U SDŽ je obvezno korištenje maski na otvorenom gdje je veći protok ljudi. To su tržnice, vjerski objekti… Zabranjuje se zabrana prodaje alkohola od 20 do 6 ujutro. Ograničava se rad ugostiteljskim objektima do 20 sati, čitao je Božinović o Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Radno vrijeme casina može se odrediti od osam do 20 sati, dodao je.

Obustavlja se rad dječjih igraonica. Škole stranih jezika mogu raditi samo online, kaže, prenosi N1.

Šibensko-kninska je, kaže, donijela iste mjere.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading