Select Page

Liberalizacija tržišta: Skupština ŽZH usvojila Zakon o ljekarničkoj djelatnosti

Liberalizacija tržišta: Skupština ŽZH usvojila Zakon o ljekarničkoj djelatnosti
Zakon o ljekarničkoj djelatnosti usvojen je većinom glasova na 22. sjednici Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održanoj u srijedu u Širokom Brijegu.

Ovim zakonom liberalizirani su uvjeti za otvaranje ljekarni u zapadnoj Hercegovini.

Tako sada broj ljekarni u jednome gradu nije ograničen te više ne igraju ulogu međusobna udaljenost takvih objekata ili broj stanovnika.

Zakon je obrazložio pomoćnik ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Blago Senjak.

O ovome zakonu trebalo se raspravljati još 18. rujna 2020. godine, no isti je zbog određenih manjkavosti i na prijedlog kluba zastupnika vladajućeg HDZ-a BiH skinut s dnevnog reda i vraćen na doradu. Zbog velikog interesa javnosti organizirana je i javna rasprava, a kako smo mogli čuti tijekom Skupštine, svi nazočni na njoj su bili zadovoljni zakonom.

Skupština ŽZH je na današnjoj sjednici usvojila i Strategiju razvoja ŽZH za razdoblje 2021. – 2027. kao i Odluku o donošenju Plana upravljanja otpadom u ŽZH za razdoblje 2021. – 2031. godine.

Usvojen je i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut o izmjenama i dopunama Statuta Doma zdravlja Široki Brijeg.

Također, usvojene su i sljedeće odluke:

  • Prijedlog Odluke o utvrđivanju kriterija za raspoređivanje sredstava Proračuna ŽZH za 2021. godinu Tekući prijenosi za političke stranke
  • Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Mandatno imunitetnog Povjerenstva
  • Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za pravdu, upravu, ljudska prava, slobode i ravnopravnost spolova
  • Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za rad, zdravstvo i socijalnu politiku i stradalnike Domovinskog rata

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading