Select Page

Hrvatski odgovor: Više od 10.000 Mostaraca uz HDZ BiH i HNS!

Hrvatski odgovor: Više od 10.000 Mostaraca uz HDZ BiH i HNS!

Skup je održan na stadionu HŠK Zrinjski, a prethodio mu je mimohod par tisuća pristalica HDZ-a BiH i HNS-a, skupa sa Mostarskim i Širokobriješkim mažoretkinjama, te limenom glazbom.

hdzbihstadion4 (1)

 

Na samom skupu nazočnima su se obratili Slađan Bevanda predsjednik GO HDZ BiH Mostar, Branko Hrg predsjednik HSS-a Hrvatske, Tomislav Karamarko predsjednik HDZ-a Hrvatske, te na koncu uz ovacije cijelog stadiona kandidat za Hrvatskog člana predsjedništva ispred HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović.

hdzbihstadion

”Duboko vjerujem kako ćemo unutar hrvatskog glasačkog tijela osvojiti više od 80 posto glasova što bi svima trebala biti dovoljna poruka da se ovaj put u to ne bi smjelo dirati” kazao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH te kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH uoči večerašnjeg središnjeg predizbornog skupa te stranke u Mostaru.

On je istaknuo kako je Hrvatski narodni sabor jedan veliki odgovor, kazavši kako se ovaj put okupilo ”skoro sve što razmišlja na sličan način o BiH kao modernoj europskoj državi, slobodnoj demokratskoj državi unutar hrvatskog naroda”.

skup hdz zrinjski 3

”Vjerujem kako ćemo uvjerljivo dobiti izbore koliko god da ima diskriminirajućih odredbi u našem izbornom zakonu. Odgovor na to može biti veliki izlazak hrvatskog glasačkog tijela i jasna potpora ovoj velikoj hrvatskoj koaliciji koju smo ovaj put napravili kako nam nitko ne bi prigovarao da smo se razdijelili. Siguran sam da ću dobiti 80 posto glasova hrvatskog glasačkog tijela i mislim da će slično proći i ova koalicija. Mislim da ćemo ovaj put izbjeći da nam se bira i u Dom naroda i da ćemo otvoriti put za normalizaciju odnosa u BiH” poručio je Čović u izjavi za novinare.

skup hdz zrinjski 6

Predsjednik HDZ-a RH Tomislav Karamarko, koji nazoči skupu u Mostaru, istaknuo je kako je čvrsto uvjeren da će koalicija Hrvatskog BiH narodnog sabora, koju predvodi HDZ u nedjelju navečer biti pobjednička koalicija.

skup hdz zrinjski 4

Na novinarski upit kako komentira to da predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž očekuje potporu dijela bošnjačkih stranaka, Karamarko je kazao kako smatra da ta politika treba napokon prestati, istaknuvši“ kako je to politika kratkog daha, politika obmane, nekakve čudne matematičke računice koja nema veze i koja ne bi smjela imati veze sa stvarnim životom“.

skup hdz zrinjski 1

”Ne znam zašto Hrvate u BiH činiti obespravljenim, činiti građanima drugog reda zato što se netko bavi nekakvom matematikom i statistikom. Apeliram i na naše bošnjačke prijatelje. Pa, u čemu je problem da su vam sugrađani, da su ljudi koji žive s vama u istoj državi ravnopravni sa vama. Zašto imate ambicije da vi birate nekom drugom člana Predsjedništva BiH. Hrvatski narod, hrvatski korpus takvih ambicija nema. Mi samo tražimo da se održimo na našim vjekovnim ognjištima i da budemo tu ravnopravni” poručio je Karamarko.

skup hdz zrinjski 2

Sa skupa je poslana jasna poruka domaćoj i međunarodnoj javnosti da Hrvati ne dijele, niti će dijeliti BiH, ali da zahtjevaju svoja prava koja su im uskraćena zadnjih desetak godina. Pozvani su i susjedi Bošnjaci da više ne biraju Hrvatskog člana predsjedništva i Hrvatske predstavnike u vklasti, jer ukoliko to još jednom učine ozbiljno će uzdrmati temelje BiH.

U glazbenom dijelu programa nastupili su klapa Drača, Romeo Bilać i Mate Bulić, a gledatelji su imali prigodu vidjeti i predstavu Bosanski lonac koji su izveli Slaven Knezović, Miro Barnjak, Robert Pehar i Drago Šuvak.

Nakon svega skup se dostojanstvno razišao bez i najmanjeg incidenta.

hercegovina.info/bljesak.info

OGLASI

Loading