Select Page

Hrvatski rukometaši razbili Belgiju i osigurali status nositelja u ždrijebu

Hrvatski rukometaši razbili Belgiju i osigurali status nositelja u ždrijebu

U susretu posljednjeg, 6. kola skupine 2 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, hrvatski rukometaši su u Poreču pobijedili Belgiju s 28:19 (15:9) i tako zaključili natjecanje bez poraza.

Hrvatska je i prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto u skupini i plasman na Europsko prvenstvo koje će u siječnju iduće godine zajednički organizirati Austrija, Švedska i Norveška.

Zbog toga je izbornik Lino Červar pružio priliku mlađim snagama. Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. Hrvatska je već na poluvremenu imala šest golova viška, a na kraju je pobijedila s devet golova razlike.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su David Mandić i Luka Mrakovčić s po pet golova, Josip Božić-Pavletić je zabio četiri, a Ivan Sršen i Tin Kontrec po tri gola, dok je Filip Ivić imao 11 obrana. U belgijskim redovima najefikasniji su bili Batrosz Kedziora s četiri, te Nathan Bolaers i Damian Kedziora po tri gola.

Hrvatska je tako tek drugi put u svojoj povijesti okončala neke kvalifikacije bez poraza. To je do sada uspjelo jedino Slavku Goluži koji je kvalifikacije za EP 2012. završio sa svih šest pobjeda.

Lino Červar nije imao 100-postotni skor, jer je jedini bod izgubio odigravši neodlučeno u Srbiji.

Hrvatska će iduće godine nastupiti na svojem 14. europskom prvenstvu, a jedina je reprezentacija uz Francusku i Španjolsku koja nije propustila niti jednu europsku smotru.

Do sada smo na europskim prvenstvima osvojili pet medalja – dva srebra (2010., 2008.) i tri bronce (2016., 2012., 1994.).

Ždrijeb skupina EP-a održat će se 28. lipnja u Beču, a hrvatska reprezentacija će biti jedan od nositelja u ždrijebu.

Index.hr

OGLASI

Loading