Select Page

Hrvatski stožer donio šest odluka, jedna se tiče granice

Hrvatski stožer donio šest odluka, jedna se tiče granice
Nacionalni Stožer Republike Hrvatske donio je šest novih odluka na nacionalnoj razini u trajanju do 30. rujna, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na sjednici Vlade RH.

Uz tri odluke kojima se produljuju mjere, a koje se odnose na obvezno korištenje zaštitnih maski za lice, rad trgovina i organizaciju javnog prijevoza, Stožer RH je donio i odluku o obveznom posjedovanju EU digitalne COVID potvrde za popisivače i kontrolore zbog skorašnje provedbe druge faze popisa stanovništva.

Zatim izmjenu Odluke o ograničavanju okupljanja kojom je propisana nova mjera kojom je dopušteno održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja te priredbi na kojima se prodaju, izlaži ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima, uz uvjet da organizator osigura da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, dakle izlagači, posjetitelji.

I treće, to je izmjena Odluke o privremenoj zabrani i privremenom ograničavanju prelaska preko granice u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u RH iz turističkih razloga i koji posjeduju potvrdu o uplati smještaja sada mogu predočiti i potvrdu o rezervaciji smještaja te će im se odobriti ulazak u RH. Negativni nalaz PCR testa i dalje ne smije biti stariji od 72 sata, kazao je Božinović o novim odlukama.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading