Select Page

HŠK Posušje: Započele pripreme s jasnim ciljem za osvajanjem prvenstva

HŠK Posušje: Započele pripreme s jasnim ciljem za osvajanjem prvenstva

Seniorska ekipa HŠK Posušje okupila se ovoga četvrtka, 30. siječnja na stadionu Mokri dolac i službeno započela s pripremama za proljetni dio prvenstva u Drugoj nogometnoj ligi F BiH-jug. Vodeća momčad prvenstva spremno je dočekala okupljanje, atmosfera u i oko kluba je izuzetno dobra. Cilj je osvajanja prvenstva i prelazak u viši rang natjecanja, u Prvu ligu F BiH.

“Na prozivci su se odazvala dvadeset šestorica igrača, a tri su izostala zbog opravdanih razloga. Nova imena u svlačionici su Ante Dario Stipić i Ante Serdarušić, dok na Mokrom Docu više ne stanuju Kristijan Markota i Mario Bakula. Tijekom sljedećeg tjedna, klub će na svojim službenim stranicama objaviti imena protivnika koji će testirati Plavo-bijele u pripremnom razdoblju”, objavio je klub putem Facebooka napominjući kako se prvenstvo nastavlja 15.3.2020. godine, kada na Mokri dolac stiže HNK Grude. 

Trener Leo Slišković  je kazao da su imali dobru ekipu i u prvom dijelu prvenstva, koja je mogla postići zacrtani cilj. „Na dvije pozicije koje su nam bile malo ‘škakljive’ smo se pojačali, tako da bi to trebalo biti to za ovu sezonu“, kazao je trener Slišković.  U sklopu priprema planirano je odigrati četiri utakmice. Govoreći o nastavku prvenstva, Slišković je najavio teži dio prvenstva u odnosu na jesenski dio sezone s obzirom na teži raspored koji ima Posušje, odnosno gostovanja koja ga očekuju. Kao najveće konkurente u drugom dijelu trener vidi u ekipama FK Klis i NK Ljubuški. 

Dvojica starih/novih igrača odradila su danas trening s ekipom. Serdarušić se vraća nakon dvanaest godina. “Drago mi je što se nakon niza godina ponovo vraćam u HŠK Posušje i nadam se da ću svojim igrama i iskustvom pomoći klubu u osvajanju prvenstva“, kazao je Ante Serdarušić. Uz njega je tu još i Ante Dario Stipić: „Ja se tu vraćam nakon tri godine. Ekipa je dobra. Prvo mjesto je tu. Ja sam spreman pridonijeti da bi ušli u viši rang. Nadam se da ću opravdati očekivanja Uprave i trenera.“ Oba igrača stižu iz NK  Croatia Zmijavci. Podsjećamo, HŠK Posušje je vodeća momčad prvenstva s 37 bodova, prati ga FK Klis na drugom mjestu s 34, treći i četvrti su NK Ljubuški i HNK Neum s po 30 bodova. U petnaest odigranih kola u jesenskom dijelu prvenstva Posušje je upisalo 12 pobjeda, jedan poraz, protiv Tomislava 4:5 i jedan neodlučen rezultat, 1:1 s Troglavom, uz jedno kolo u kojem su bili slobodni.

Predsjednik UO Dario Sesar kazao je kako je klub financijski stabilan, a rezultatima svih kategorija su iznimno zadovoljni. „Sinoć smo imali sastanak Uprave kluba, gdje smo usvojili sportsko i financijsko izvješće. Klub je zadnju godinu financijski stabilan. Radimo ugovore s novim sponzorima“, kazao je Sesar zahvalivši gospodarstvenicima koji su se odazvali u velikom broju. „Mogu reći da smo do sada potpisali trideset ugovora o sponzorstvu. Imamo zlatne, srebrne i brončane sponzore. Tu akciju nismo do kraja završili. Potpisani su ugovori u vrijednosti od oko 150 tisuća KM. Jako smo zadovoljeni komunikacijom s gospodarstvom i uz podršku Županije i Općine mi imamo odlične temelje za jedan još ozbiljniji rad u klubu“, istaknuo je Sesar. Govoreći o sportskom izvješću predsjednik Sesar je uputio pohvale i za omladinske kategorije kluba koje su u svim uzrastima u vrhu. “Ovim putem bih se zahvalio i navijačima i simpatizerima plavo-bijelog kluba koji su akcijom kupnje dresova još jednom pokazali kako vole ovaj klub, a u budućnosti vjerujemo kako ćemo otvoriti vlastiti Fan shop. Još bih naglasio da se trebamo kadrovski pojačati, jer ako želimo kvalitetan klub, trebaju nam i kvalitetni ljudi u klubu“, dodao je predsjednik UO HŠK Posušje Dario Sesar.

Godina je ovo u kojoj klub slavi svoju 70. obljetnicu osnutka. Uprava, stožer i igrači jedinstveni su u želji da se rođendan kluba proslavi na najljepši mogući način, titulom pobjednika lige i prelaskom u viši rang natjecanja, što im od srca želimo.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading