Select Page

Igrači prosvjeduju, NBA liga prekinuta drugi put ove godine

Igrači prosvjeduju, NBA liga prekinuta drugi put ove godine
NBA liga ponovo je suspendirana, drugi put ove sezone, a ovaj put čelnici najjače košarkaške lige svijeta na taj potez odlučili su se nakon prosvjeda njenih igrača zbog nastavka policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.

Igrači Milwaukeea prvobitno su odbili izaći na teren pred petu utakmicu prve runde play-offa Istočne konferencije protiv Orlanda, što je natjeralo igrače i članove ostalih ekipa da ekspresno reagiraju i nakon prvobitnih verbalnih reakcija, svojim odlukama pokažu da su protiv policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.

Pored njih, treba reći i da su košarkaši LA Lakersa i Portlanda također odlučili bojkotirati petu utakmicu u seriji, a koji se trebao igrati u noći sa srijede na četvrtak.

Zbog svega spomenutog, NBA liga je odlučila suspendirati play-off do daljnjega, odnosno dok ne pronađu da se s dogovore s klubovima i igračima pod koju cijenu će se nastaviti igrati.

Novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski javlja da nitko od čelnika NBA lige nije očekivao ovakav potez igrača i da će ubrzo biti održan hitan sastanak s igračima u Orlandu, gdje se igra završnica ove sezone NBA lige.

U američkoj saveznoj državi Wisconsin, podsjećamo, izbili su veliki prosvjedi nakon što je policija upucala nenaoružanog Afroamerikanca Jacoba Blakea, a s tim u vezi košarkaši Milwaukeea odlučili su bojkotirati petu utakmicu protiv Orlanda, prenosi Klix.ba.

Podsjećamo, prvi put ove sezone NBA liga je suspendirana sredinom ožujka zbog rapidnog širenja pandemije koronavirusa.

OGLASI

Loading