Select Page

II. nacionalni susret Franjevačke mladeži BiH u Vitezu

II. nacionalni susret Franjevačke mladeži BiH u Vitezu

II. Nacionalni susret Frame BiH ovog puta održao se u Vitezu od 3. do 5. svibnja 2019. god. Pedesetak naših framaša otputovalo je u petak prema Vitezu.

Susret je otvoren euharistijskim slavljem, a nakon pozdravnih govora framaši su smješteni u obiteljske kuće. Tog istog dana na brdu Kalvarija održan je put križa i kratko klanjanje. Drugi dan započeo je molitvom i predstavljanjem mjesnih bratstava. Naša frama domaćinima je simbolično poklonila kip fra Grge Martića.

Nakon fotografiranja za milenijsku fotografiju održana su dva poučna predavanja koje su predvodili fra Stipo Kljajić i banjalučki pomoćni biskup fra Marko Semren, a framaši su imali i priliku za ispovijed.

Drugi dan završio je koncertom duhovne glazbe koji je izvodio zbor Drugog nacionalnog susreta Frame BiH pod vodstvom fra Silvia Zlatarevića. Treći dan, osim euharistijskim slavljem i molitvom obilježen je svjedočanstvima bivših framaša koji su javno podijelili svoje iskustvo u frami i utjecaj frame na njihov život. Nakon zahvalnih govora susret je zatvoren pjesmom, a mladi iz cijele države uputili su se svojim kućama.

Ovaj susret praćen radošću, pjesmom i Božjim blagoslovom mladima je pružio nezaboravno iskustvo. Oko 750 framaša okupilo se na jednom mjestu kako bi slavio uskrslog Isusa Krista. Susret na kojem je sudjelovala većina frama iz cijele BiH stvorio je neka nova prijateljstva, ojačao stara i učvrstio vezu mladih s Isusom. Slogan susreta ” Bit ćete mi svjedoci” ima svoju jasnu poruku u kojoj poziva sve mlade da svjedoče Uskrsnuće i da kroz našu vjeru šire radost po uzoru na svetog Franju.

Frama Posušje/Foto: Frama Posušje, Frama Posuški Gradac

OGLASI

Loading