Select Page

INCIDENT NA IZBORIMA: Prekinuti izbori u Stocu, članovi SDA napali predsjednika izbornog povjerenstva Ivana Perića

INCIDENT NA IZBORIMA: Prekinuti izbori u Stocu, članovi SDA napali predsjednika izbornog povjerenstva Ivana Perića

Izbori u Stocu na određenom broju biračkih mjesta su prekinuti, a birački materijal je povučen. Kako Večernji list neslužbeno doznaje, predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivicu Perića napali su određeni članovi SDA. Perić se nalazi u Domu zdravlja Stolac gdje mu se pruža liječnička pomoć.

Kako javlja N1, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Ahmed Šantić potvrdio je da je zbog nekoliko incidenata, uključujući i fizički napad na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića, izborni proces u općini Stolac prekinut.

“Mogu reći da su dosadašnje izborne aktivnosti od jutros imale minorne poteškoće. Općina Stolac je jedna od takvih. Neslužbeno, informacija kojom raspolažem jeste da je u popodnevnim satima došlo do narušavanja javnog reda i mira u Stocu”, rekao je predsjednik SIP-a BiH na pres konferenciji i dodao da do 17 sati nije stigao niti jedno službeno izvješće.

“Imamo pojedinačne razgovore s policijom i predstavnicima biračkih mjesta. Više informacija će biti poznato do večernjih sati. U popodnevnim satima, kandidat jedne stranke je fizički napao predsjendika izbornog povjerenstva, dva člana su završila na pružanju liječničke pomoći. Treći član se oporavlja kući”, kazao je Šantić.

Predsjednik SIP-a BiH je istaknuo da su pripadnici policije na terenu.

“Razgovarali smo s dvije osobe iz izbornog stožera koje pokušavaju doći do službenih informacija. Izborni proces je prekinut.”

Kako Klix.ba doznaje u prostorijama Općinskog izbornog povjerenstva Stolac napadnut je predsjednik OIP-a Ivan Perić, od strane Predsjednika OO SDA Stolac i kandidata za načelnika Salmira Kaplana i člana SDA Ahmeta Ljubovića.

Prema informacijama koje prenosi N1, u tučnjavi je ozlijeđen i Mario Raguž koji je izgubio svijest i vozilom hitne pomoći prevezen je u CUM Mostar.

“Do trenutka kad je ozlijeđen, imao je informacije da je na tri biračka mjesta došlo do problema. Određene osobe s kapuljačama na glavama su izuzeli određeni birački materijal i uputili se u nepoznatom pravcu”, kazao je član SIP-a BiH Vlado Rogić.

veecrnji.ba

OGLASI

Loading