Select Page

POSUŠJE JE IZABRALO: Branko Bago načelnik, HDZ BiH osvojio 13 mandata u Općinskom vijeću

POSUŠJE JE IZABRALO: Branko Bago načelnik, HDZ BiH osvojio 13 mandata u Općinskom vijeću

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine objavilo je neslužbene i preliminarne rezultate Lokalnih izbora koji su održani u nedjelju 2. listopada.

Sukladno tomu Posušanke i Posušani su Branka Bagu, kandidata Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine uvjerljivo izabrali za ponovnog načelnika općine Posušja sa 3665 glasova (74,40 %). Ovo je jedna od najuvjerljivijih pobjeda na razini BiH za načelnika budući da je njegov protukandidat ispred HDZ 1990, Vjekoslav Bakula imao tek 1248 glasova (25,40 %).

izbori

Kada su u pitanju liste za Općinsko vijeće općine Posušje, također prema neslužbenim i nepotpunim rezultatima lista HDZ-a BiH odnijela je uvjerljivu pobjedu i s 2883 glasa (58,55 %) u novom sazivu Općinskog vijeća imat će 13 vijećnika. Četiri više u odnosu na lokalne izbore prije četiri godine.

Po rezultatima je vidljivo da su žitelji Posušja glasali za nastavak pozitivnih promjena koje su se dogodile u protekle četiri godine kroz realiziranje brojnih infrastrukturnih, društvenih , sportskih i drugih projekata.

izbori-3

Zbog jednog glasa viška, odnosno razlike ukupnog broja potpisa i broja glasačkih listića na biračkom mjestu u Zagorju, te rezultate će obraditi Središnji izborno povjerenstvo. Budući da je riječ o glasu za načelnika neće biti utjecaja na ukupni rezultat.

Prema neslužbenim rezultatima raspored mandata u OV Posušje:

HDZ BIH – 13

1 IVAN LONČAR
2 ZVONIMIR ŠIRIĆ
3 ANTE BEGIĆ
4 JELENA HRKAĆ
5 PETAR BOBAN
6 STIPE REZO
7 BOŽENKA ŠUŠNJAR
9 LJUBICA MARIĆ
9 RUŽA MAGDALENA MARKOTA
10 IVAN BEŠLIĆ
11 VINKO BEGIĆ
12 KRISTINA MILAS
13 STIPE BEŠLIĆ

HDZ 1990 – 3

1 PERO PENAVA
2 MORANA JUKIĆ
3 BLAŽENKA BEGIĆ

HRVATSKA NEZAVISNA LISTA – 2

1 BLAGO PETRIC
2 FILIP ČAMBER

HRVATSKA DEMOKRATSKA UNIJA – 2

1 FRANO GRBEŠA
2 MARIJA BEGIĆ

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA –  1

1 ANTE JUKIĆ

Posušje.net

OGLASI

Loading