Select Page

Indijac ručno prepisao Bibliju tijekom karantene

Indijac ručno prepisao Bibliju tijekom karantene

Rejin Valson, 28-godišnji vatrogasac u Međunarodnoj zračnoj luci u Cochinu u Indiji, rukom je prepisao cijelu Bibliju tijekom svog vremena izolacije. Podvig je ovo koji nadahnjuje brojne novinarske priče te pruža njegovoj katoličkoj zajednici zadovoljne osmijehe – iznimno potrebne nakon  nekoliko napornih mjeseci.

Za ovaj projekt Valsonu su bili potrebni: 113 dana, 2 755 listova papira i 32 kemijske olovke. Završeni tom debeo je malo više od 30 cm, a s drvenim okvirom teži više od 13 kg.
Za Stari zavjet bili su mu potrebni cijeli travanj, svibanj i lipanj, dok je Novi zavjet završio prije kraja srpnja.
Prema njegovoj procjeni tempa pisanja stranicu-dvije po satu, za projekt prepisivanja Biblije bilo mu je potrebno 1 300 sati.

U jednom intervjuu otkrio je zašto se odlučio za ovaj dugotrajan i za ruku opterećujući pothvat. „Moja supruga Choice trudna je s našim prvim djetetom te je u sedmom mjesecu trudnoće. Želio sam izvršiti ovu ‘misiju’ prije njezina poroda. Nisam to učinio zbog promidžbe, nego za zdravlje moje bebe i da budem dobar otac“, skromno je poručio.

Iako je njegova supruga bila sumnjičava da će uspjeti završiti jedan ovako monumentalan podvig, tijekom procesa pisanja postala mu je velika podrška. Vatrogasca je u ovome podržala i njegova majka te njegovi duhovni voditelji, mjesni svećenici Jinto, Able i Finosh.

Vlč. Finosh istaknuo je kako je Valson uvijek bio aktivni član župe. „On je i član Katoličkog pokreta mladih Kerale (KCYM) te nedjeljama drži kateheze“, napomenuo je svećenik.

Biblija je nadbiskupu Thrissura Andrewsu Thazhathu i pomoćnom biskupu Tonyju Neelankavilu predstavljena 31. srpnja. Oni su Valsona, njegovu suprugu Choice i njegovu majku blagoslovili, a njegov je rukopis sada izložen u tamošnjoj župi.

OGLASI

Loading