Select Page

INICIJATIVA S OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE POSUŠJE: USKORO NERADNA NEDJELJA NA PODRUČJU ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

INICIJATIVA S OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE POSUŠJE: USKORO NERADNA NEDJELJA NA PODRUČJU ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

Dana 18. prosinca 2019. godine, na 31. sjednici Općinskog vijeća općine Posušje pokrenuto je pitanje mogućnosti zabrane rada trgovina nedjeljom. Ovo pitanje načelniku Branku Bagi uputio je vijećnik Frano Grbeša. Načelnik je tada odgovorio kako osobno podržava uvođenje neradne nedjelje, te da je već pokrenuo to pitanje koje valja temeljito pripremiti kroz raspravu sa svim relevantnim čimbenicima kako njome nitko ne bi bio oštećen. Načelnik Bago obvezao se iznaći načine za što skorije oživljavanje ove inicijative. Stoga je obavio sastanke s pojedinim trgovcima po ovome pitanju, a vrlo brzo neki od posuških trgovaca najavili su samoinicijativno ukidanje rada njihovih trgovina nedjeljom što su žitelji Posušja vrlo pozitivno prihvatili.
U međuvremenu je, s ciljem borbe protiv korona virusa, trgovinama privremeno zabranjen rad nedjeljom na području Županije Zapadnohercegovačke, a na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća od 4. lipnja ponovo je otvoreno pitanje zabrane rada trgovina nedjeljom i nakon ukidanja stanja prirodne nepogode prouzrokovane korona virusom. Načelnik Bago kazao je kako su razmotrene zakonske mogućnosti te je sazrelo vrijeme i okolnosti za uvođenje neradne nedjelje. Ministarstvo gospodarstva ŽZH nakon ove inicijative i upita nekih udruga, ali i pojedinih trgovaca je obavijestilo javnost kako priprema novu Odluku o radnom vremenu, rasporedu dnevnog i tjednog radnog vremena, te radnom vremenu u dane praznika.
Općina Posušje izražava veliko zadovoljstvo ovakvim uspjehom inicijative te se nadamo kako će se spomenuta Odluka u što skorijem vremenu uputiti u proceduru te stupiti na snagu.

OGLASI

Loading