Select Page

Željko Glasnović: Medijska manipulacija u Hrvatskoj

Željko Glasnović: Medijska manipulacija u Hrvatskoj

Najveći izazov istinskoj društvenoj katarzi su sadašnji mediji. Komunisti su dobro znali kako je prvi korak u preuzimanju političke vlasti okupacija kulturnog prostora. To su mediji i školstvo. Danas bivši (društveno-politički radnici (novinari)) i njihovi reciklirani nasljednici zavladali su većinom medijskog prostora u Hrvatskoj.

U bivšoj državi cenzori su imali moć zabraniti objavu tiskanog materijala, filmova, itd. u roku od 24 sata. Dnevni tisak bio je pod strogim nadzorom.

Informacije su bile podijeljene na tri kategorije:

a) zabranjeno, potpuno cenzurirano,
b) djelomično cenzurirano,
c) politički podobno za objavu.

Najmoćnije oružje partije su laž i obmana.

Politički zatvorenik i publicist Vlado Gotovac, komentirajući dnevni tisak u sfrjotu je izjavio: U svakom novinarskom članku bile su najmanje dvije laži. Spretni lažljivci su opet visoko cijenjeni.

Sve inačice agit propa su i danas prisutne u današnjim medijima. Slijedeća taktika društveno političkih radnika (novinara) je ostala nepromijenjena:
a) medijska blokada – spriječavanje objavljivanja kritičnih informacijaObjava snimaka s Kolegija Ministarstva branitelja u Bujici 5. veljače 2016.g. na kojima Matić, Glavašević, Gruić i Nađ opskurno komentiraju probleme Ministarstva … nije potakla sredstva informiranja u državnom vlasništvu na objavljivanje.
Totalitarna vlast suzbija, ograničava slobode govora i slobode tiska (koji demokratizacijom – digitalizacijom – sredstava informiranja uz građansku hrabrost dopiru do javnosti).
Opstrukcija ključnih informacija u slučaju Perković spriječavala je njemačku istragu o udbinim ubojstvima.

b) crna propaganda usmjerena protiv ideoloških protivnika i atentat na karakter. Pojedinac se sustavno napada s namjerom diskreditiranja u javnom životu i smanjenja kredibiliteta u javnim raspravama.

Primjer gospodina Mije Crnoje: U tri dana pokrenuta su 73 medijska napada, a do sada su se popeli na više od stotine.

Jedna od ključnih inačica te taktike je psihologiziranje i kriminaliziranje desnice. Najčešće riječi u uporabi jezičnih komesara klerofašist, filofašist, ultra nacionalist.
To upućuje na obraćanje UN-u, kao glavnom svjetskom tijelu međunarodne suradnje i stabilnosti, kojem pripada i Hrvatska. Vlast žele osvojiti i zadržati krivim informacijama o unutar političkom stanju Hrvatske.

Oslobađajućom presudom tri hrvatska generala u Haagu, istovremeno padom optužnice o zločinačkom pothvatu protiv Tuđmana i grupe, utemeljen je trajni proces formiranja hrvatske nacije bez tereta krivnje.

c) medijska distorzija/fabrikacija (npr. krivotvorenje dokumenata i falsificiranje činjenica)

Vice Vukojević je lažno optužen za silovanje.

Još jedna inačica te fabrikacije je tkz. pita govnara: umotavanje 10 % činjenica s 90 % laži i plasiranje u javnost kao apsolutna istina.

d) preusmjeravanje informacija

U prvim redovima korupcijskih afera uvijek je prva udarna tema Sanader, Mamić. U isto vrijeme lažni arhitekti javnog mnijenja nikad ne spominju najveću kriminalnu organizaciju u ovom dijelu Europe, komunističku partiju i financijsku kralježnicu udbe koja je do pada Berlinskog zida na inozemne račune izvukla stotine milijuna dolara.
Dok se hrvatska javnost bavi sa daščarom Mije Crnoje nitko ne spominje DUUDI, Pejnovića i nestanak 16 milijardi kuna.

Temeljno ljudsko pravo je istina. U Hrvatskoj se namjerno zabranjuje svaka povijesna perspektiva i svaka politička kronologija koja nije u skladu s tioističkom doktrinom sfrjota.

Ta doktrina je u Hrvatskoj uništila ne samo etički i moralni okvir društva nego i našu intelektualnu i duhovnu aristokraciju.

Pobjedom u nametnutom ratu – agresiji, bez obračuna sa socijalizmom i jugoslavenstvom (titoistima), Hrvatska je po međunarodnom ratnom pravu izbjegla unutar politički obračun s neistomišljenicima, vojska je znajući za te probleme vratila vlast civilnoj upravi, a Hrvatska je započela novu bitku za demokraciju i samostalnost.
Političke snage koje Hrvate nazivaju klero fašistima, filo fašistima, ultra nacionalistima, a zagovaraju novu integraciju Hrvatske u balkanske asocijacije u miru su suočeni s političkim obračunom.

Bog i Hrvati
Vaš general Željko Glasnović

OGLASI

Loading