Select Page

INICIJATIVA U MOSTARU: Protiv pobačaja – 40 dana za život

INICIJATIVA U MOSTARU: Protiv pobačaja – 40 dana za život

40 dana za život je najveća međunarodna koordinirana pro-life organizacija u povijesti, a ove jeseni počinje i u Hercegovini.

Omogućuje ljudima da u lokalnim zajednicama ukažu na problem pobačaja i okončaju tu veliku nepravdu kroz tri ključna elementa:

– molitva i post
– miroljubivo bdijenje
– osvješćivanje lokalne zajednice.

Ova inicijativa je od 2007.godine, kada je krenula organizirano nakon prvotnih spontanih okupljanja 2004. godine kroz 40 uzastopnih dana u Americi, dosad ostvarila nevjerojatne rezultate i sada postala rašireni pokret u više od 30 zemalja. Na svjetskoj razini je uključeno više od 650 000 volontera, 579 gradova sudjeluje u molitvenim bdijenjima, održano je 3 588 lokalnih kampanja, 118 djelatnika u klinikama i bolnicama je dalo otkaz, 60 ustanova za pobačaj je zatvoreno, i najvažnije, spašen je 10 331 život!

Potaknuti inicijativom koja je krenula u Hrvatskoj 6. ožujka, 2014. godine te njihovim rezultatima koji se svake godine umnažaju na radost preko 5000 volontera, 20 gradova koji žele sudjelovati ove jeseni i 13 spašenih života, i mi smo se odlučili krenuti u ovaj pothvat.

Nažalost, situaciju u Bosni i Hercegovini otežavaju brojke koje više idu u prilog kulturi smrti, nego kulturi života. Mi svojom odlukom i odabirom bdijenja, molitve i posta želimo poručiti svima onima koji se nalaze na rubu i razmišljaju o prekidu trudnoće, kako postoji nada, kako postoje oni koji su spremni izaći javno i moliti i pružiti pogled utjehe svima onima koji ne vide ništa osim očaja i mraka.

Život je dar, život je dragocjen, za njega se isplati boriti!

Sljedeća kampanja počinje 23. rujna i traje do 1. studenog, 2015. godine i Grad Mostar, kao zdravstveno središte naše Hercegovine, pridružuje se svjetskoj inicijativi koja će se održavati u više od 579 gradova u 30 različitih zemalja. Hoćete li se uključiti i sudjelovati u spašavanju života u našoj Hercegovini?

Jednostavno, samo dođite pred Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, svaki dan od ponedjeljka do nedjelje u vremenu od 14-17 sati na miroljubivo bdijenje i molitvu.

Poželjno je prijaviti se na bdijenje kako bismo uvijek osigurali dovoljan broj molitelja i to možete učiniti ovdje.

Vrijedan je svaki sat, vrijedna je svaka molitva koju će oni koji nisu u mogućnosti biti fizički nazočni, izreći u tišini svojih srca i svojih domova. Također pozivamo sve one koji žele sudjelovati kao voditelji bdijenja i uključiti se aktivno u spašavanje onih čiji glas ne možemo čuti, da nam se jave prije početka kampanje.

Zahvaljujemo vam se na svakoj žrtvi koju ćete prikazati na ovu nakanu, na svakoj molitvi koja će otvoriti srca koja se trebaju otvoriti životu i radosti koju on donosi, navodi se u priopćenju.

Prvi.tv / Monika Ćubela

OGLASI

Loading