Select Page

Inspektori kontrolirali benzinske crpke, otkrivene nepravilnosti u načinu formiranja cijena

Inspektori kontrolirali benzinske crpke, otkrivene nepravilnosti u načinu formiranja cijena

Po donošenju Odluke Vlade FBiH o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za FBiH kojom je određeno utvrđivanje marži u trgovini (kalkulativne cijene) za naftne derivate, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata je i tijekom današnjeg dana vršio inspekcijske nadzore benzinskih crpki, ali i drugih prodajnih objekata.

Član Federalnog stožera civilne zaštite i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović je kazao kako je “do ovog trenutka izvršeno sedam inspekcijskih nadzora i dva kontrolna nadzora, kojom prilikom je utvrđeno devet prekršaja, što podrazumijeva podnošenje devet prekršajnih naloga u iznosu od  13.750 KM. Kod četiri subjekta nadzora uočene su nepravilnosti u načinu formiranja cijena, odnosno kršenje Odluke Vlade FBiH”, prenosi Fena. 

– U razdoblju od 15. ožujka –  17. travnja izvršena su 233 inspekcijska nadzora, te 179 kontrolnih nadzora na benzinskim crpkama, u ljekarnama i drugim prodajnim objektima. Utvrđena su ukupno 252 prekršaja, što podrazumijeva izdavanje ukupno 252 prekršajna naloga u iznosu od 401.200 KM. Kod 179 subjekata nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno, utvrđeno je da prijave građana nisu bile utemeljene – kazao je Ajdinović.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading