Select Page

Intenzivirani radovi na području općine Posušje

Intenzivirani radovi na području općine Posušje

Nakon dugog razdoblja kišnog perioda koji je onemogućavao bilo kakve vanjske radove, kako u prirodi, tako i u graditeljstvu, ljeto nam je donijelo uvijete za konačnu realizaciju svih planiranih građevinskih projekata uređenja našeg malog gradića.

I ove godine nastavljamo aktivnosti vezane za uređenje užeg gradskog područja, ali i područja naših mjesnih zajednica kako bi se stvorili što bolji uvjeti za život i rad naših žitelja.

Skroman općinski proračun opterećen kako dugovima iz ranijeg vremena tako i nepravednom raspodjelom javnih prihoda prema jedinicama lokalne samouprave ne ostavlja dovoljno mogućnosti za samostalnu implementaciju svih zacrtanih razvojnih infrastrukturnih ciljeva.

Jedini način kako barem djelomično ostvariti zacrtano su naše uspješno i kvalitetno odrađene prijave na javne pozive i natječaje za ostvarivanje sredstava i pomoći s viših razina vlasti.

U tom smislu u našem Posušju se na više lokacija odvijaju brojni građevinski radovi, a neki od njih su uređenje novog središnjeg gradskog parka i prometnice iznad stadiona Mokri Dolac u suradnji s županijskim ministarstvom gospodarstva i Federalnim fondom za zaštitu okoliša, potom nastavak izgradnje kolektora kanalizacije kao višegodišnje kapitalne investicije. I na školskim objektima u našoj općini vidljivi su građevinski zahvati te su tako nastavljeni radovi na novoj školi Fra Petra Bakule i područnoj školi u Čitluku koja dobiva novo krilo.

Lijepo vrijeme napokon je omogućilo i asfaltiranje više gradskih ulica, i to Ulicu Blage Zadre, Ulicu Princa Eugena Savojskog te Klesarsku ulicu, a radovi u naselju kod Dječjeg vrtića „Bajka“ započinju. Što se tiče prometne infrastrukture važno je istaknuti kako se ovih dana u potpunosti dovršava prometnica u poslovnoj zoni Osrdak u suradnji se Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta.

Radovi se nastavljaju i na vodovodnim mrežama u našim mjesnim zajednicama i to u Rakitnu i Zagorju.
Jedan detalj dobiti će posebno mjesto kada je riječ o uljepšavanju izgleda našeg Posušje, riječ je o fontani u kružnom toku na Trgu Ivana Pavla II.

OGLASI

Loading