Select Page

Puno posla za gorske spašavatelje GSS-a u BiH

Puno posla za gorske spašavatelje GSS-a u BiH

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) u BiH proteklog su vikenda imali pune ruke posla.
Sedamdesetpetogodišnji hrvatski državljanin P. V., nakon što se izgubio u nedjelju na planini Kamešnici kod Livna, spašen je jutros oko osam sati, priopćeno je iz GSS-a BiH.

Pripadnici Gorske službe spašavanja HBŽ-a i Hrvatske gorske službe spašavanja krenuli su u akciju potrage i spašavanja s obje strance granice iz četiri pravca. S nestalim je ostvaren telefonski kontakt i uz pomoć navođenja spašavatelja spustio se jutros oko osam sati se do najbliže ceste.

U jutarnjim satima u nedjelju HGSS Čitluk dobila je dojavu kako se na brdu Križevac pored Međugorja nalazi ženska osoba bez svijesti. Tim od osam gorskih spašavatelja uputio se na Križevac, pronašao irsku državljanku M. M., obavio medicinski pregled, zbrinuo je i transportirao do ambulantnog vozila Malteške ambulante.

Gorski spašavatelji Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini, na poziv kolega iz GSS stanice Dubrovnik, priključili su se sinoć akciji stijenskog spašavanja kod Dubrovnika. Istovremeno, gorski spašavatelji iz BiH krenuli su noćas prema otoku Mljetu gdje je u tijeku višednevna akcija potrage za nestalom slovenskom državljankom. U akciji su i proteklih dana sudjelovali pripadnici GSS u BiH.

Na poziv Civilne zaštite HNŽ ronioci gorske službe spašavanja krenut će u ponedjeljak ujutro u potragu za tijelom utopljenika u Jablaničkom jezeru. U akciji će sudjelovati šest ronioca Interventne spasilačke službe Mostar.

(Fena)

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading