Select Page

INTERVJU: Silvije Begić – Uvjete koje su mi ponudili u Rusiji, nisam mogao odbiti!

INTERVJU: Silvije Begić – Uvjete koje su mi ponudili u Rusiji, nisam mogao odbiti!

Na prste jedne ruke se mogu nabrojati nogometaši koji su ponikli u HŠK Posušje a koji su zabilježili koliko toliko zapažene karijere u inozemstvu.

Jedan od njih je Posušanin Silvije Begić koji je nakon Intera iz Zaprešića karijeru nastavio u ruskom drugoligašu Orenburgu kojeg vodi Temur Ketsbaia.

24-godišnji stoper je član Diva iz predgrađa bio posljednje dvije sezone te je u tom periodu za Žute upisao 42 nastupa uz jedan pogodak i asistenciju. U karijeri je još nosio dres Imotskog, Posušja, Kamena iz Ivanbegovine te Rudeša.

Orenburg city

Klub nosi ime grada koji se nalazi na rijeci Ural pa ćemo te odmah na početku upitati jesi li se adaptirao u novoj sredini?
Jesam. Adaptacija u Rusiji je vrlo dobro prošla. Nije mi dugo trebalo da se priviknem a u tome su mi olakšala dva prijatelja s kojima se najviše družim. Jedan je Slovenac, drugi Bugarin i oba razgovaraju hrvatskim jezikom tako da se ne mogu potužiti.

Izgled tvog uobičajenog dana u Rusiji?
Prvo što me u jutro dočeka je doručak, poslije kojega idem u klupski kamp na trening iza kojega opet imamo rekuperaciju (masaža, sauna, bazen). Potom imamo zajednički ručak u kampu pa dnevni odmor i popodne teretana ili neki lagani taktički trening. Poslije popodnevnog treninga je večera a nakon večere najčešće idem do grada s prijateljima na kratko piće pa u stan na odmor.

Kako provodiš slobodno vrijeme?
U slobodno vrijeme čitam knjige, pogledam film, odem na piće s prijateljima ili organiziramo neko druženje u stanu.

Ima li velike razlike u kvaliteti nogometa između 1. HNL-a i Ruske 2. lige?

Razlika u kvaliteti nije velika obje lige su jako kvalitetne. S tim što se ovdje igra malo brže i discipliniranije dok u hrvatskoj više do izražaja dolazi tehnika.

21330530_10208371508359979_1397856966_o

Jesi li se dugo premišljao hoćeš li potpisati ugovor s Orenburgom?
Iskreno nisam ni sekunde. Uvjete koje su mi ponudili jednostavno nisam mogao odbiti.

Trenutno se nalazite na sredini ljestvice. Kakva su očekivanja Uprave od ove sezone? Jesu li pred vas postavili neki cilj?
Nismo dobro krenuli u sezonu ali sada smo iz utakmice u utakmicu sve bolji. Nadam se kako ćemo ostvarit svoj cilj koji je uprava stavila pred nas a to je povratak u prvu ligu iz koje smo ispali prošle sezone. Mogu reći kako su velika očekivanja od ove sezone.

Koliko si često bio u prvoj postavi u ovih deset utakmica? Jesi li zadovoljan svojim statusom u momčadi?
Samo sam u prvoj utakmici priliku dobio s klupe, dok sam sve ostale nastupio u početnom sastavu. Drago mi je da trener ima veliko povjerenje u mene. Jako sam zadovoljan, treneri me cijene kao igrača, uprava je zadovoljna a i navijači su me brzo zavoljeli što mi je najbitnije.

113-V3SpGrM7pCA (1) (844 x 563)

Što ti najviše nedostaje iz Posušja?
Pretpostavljam kao i svima. Najviše moji najbliži obitelj, prijatelji, majčina kuhinja (smijeh), sve.

Ne možemo a da se ne nadovežemo na Gradac i osvajanje Lige Hercegovine, budući da si i sam igrao za njih, a i otac ti je rođen na Gracu? Jesi li se čuo i s kime iz ekipe?
Nažalost nisam se bio u mogućnosti čuti s nekim od igrača zbog brojnih obveza u klubu ali sam pročitao po portalima o njihovim uspjesima te im ovim putem čestitam!

Posušje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading